Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Csaknem háromszázan főzték együtt a lecsót

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.MAGAZIN • 2020. július 30. 12:45
Csaknem háromszázan főzték együtt a lecsót
Rekordszámban vettek részt idén a kistérségi intézmény főzőversennyel egybekötött juniálisán

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Csaknem háromszázan vettek részt július 30-án a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézménye által szervezett, főzőversennyel egybekötött juniálison a Wenckheim Stefánia Mária Nappali Központban.

Kiss Szabolcs intézményvezető lapunknak elmondta: a koronavírus-járvány miatt idén a szokottnál később tudták megrendezni az eseményt. Felidézte: a közösségépítő rendezvény több mint tízéves múltra tekint vissza. A kezdetekkor kirándulásokat szervezett az intézmény, majd a főzőverseny vált a fő programmá.  

Az intézményvezető kiemelte: a juniális az intézmény egyik legnagyobb rendezvénye, amelyen évről évre egyre többen vesznek részt. Mint megtudtuk, idén csaknem háromszáz idős, fogyatékossággal élő és pszichiátriai beteg gyűlt össze a máriafalvai nappali központban, a rendezvényre nemcsak a gyulai tagintézményekből, hanem a kétegyházi, az eleki és a lőkösházi telephelyről is érkeztek ellátottak.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Kiss Szabolcs elmondta: a résztvevőknek idén lecsót kellett főzniük. Mint kifejtette, ahány csapat, annyiféle étel született, volt, aki kolbásszal, volt, aki francia módra készítette a fogást.

Az elkészült ételeket és a csapatok megjelenését, tálalását Csáky Béláné, a Gyulakonyha NKft. ügyvezetője, Rákócziné Tripon Emese, Kétegyháza polgármestere, Hencz Gyula, az intézmény nyugdíjas dolgozója és felesége, valamint Alt Norbert alpolgármester zsűrizte.

A főzőverseny mellett kísérőprogramokkal, totóval és játékokkal is várták az ellátottakat – fejtette ki az intézményvezető.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Kiss Szabolcs arról is beszámolt, hogy az idei eseményt az intézmény pályázati forrásból szervezte, melyet a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretéből nyert el. Elmondta: a mintegy négymillió forintból további érzékenyítő és esélyegyenlőségi programokat rendeznek idén és jövőre. Hozzátette: sportrendezvényeket és egy színházi előadást is tartanak, fogyatékossággal élő szereplőkkel.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)