Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hosszabb nyitvatartással várják a vendégeket a gyulai kiállítóhelyek szombaton

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. KULTÚRA • 2020. június 25. 13:00
Hosszabb nyitvatartással várják a vendégeket a gyulai kiállítóhelyek szombaton
A Múzeumok estéje program keretében négy kiállítóhely kínál programokat

A koronavírus-járvány által okozott rendkívüli állapotok miatt a több hónapos előkészítést igénylő hagyományos Múzeumok éjszakája program elmarad, többen online programokat tartanak – írta meg az MTI. A gyulai kiállítóhelyek azonban hosszabb nyitvatartással, 19 órától 23 óráig várják a vendégeket június 27-én, szombaton.

képünk tavaly, a múzeumok éjszakáján készült

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A Múzeumok estéjének elkeresztelt program keretében a vár, az Almásy-kastély, az Erkel Ferenc Emlékház és a Ladics-ház is várja a látogatókat, a mind a négy kiállítóhely látogatására érvényes belépőt mától lehet megvásárolni a múzeumokban.

A programok 19 órakor kezdődnek a kastélyparkban, ahol a Békés Megyei Szimfonikus Kamarazenekar ad rövid hangversenyt. 19.30-kor fegyverbemutató kezdődik a várban – amelyet megismételnek 20.30-kor és 21.30-kor –, a Ladics-házban pedig a polgári házastársi viszonyokról tartanak előadást Kimaradás engedélyezve címmel. Utóbbit szintén megismételik 20.30 és 21.30-kor.

Este nyolc órakor a várban és az Almásy-kastélyban is felnőtteknek szóló előadások kezdődnek, a várban a Ha az erényöv mesélni tudna…, a kastélyban pedig a Pirulni szabad – hálószobatitkok a főúri világból címmel, előbbit megismétlik 22 órakor.

A kastélyban 22 óráig fegyver- és viseletbemutatót tartanak az 1848/49-es szabadságharc idejéből, az Erkel Ferenc Emlékházban pedig a trianoni békediktátum évfordulójára emlékezve adnak válogatást a magyarság határon inneni és túli dallamaiból 20 órától és 22 órától is.

21.30-tól a Sántáné már a sátáné – boszorkányperek Gyulán és környékén című előadást hallgatják meg az érdeklődők a kastélyban.

Belépőket a helyszínen 2000, kedvezményesen 1400 forintért vehetnek az érdeklődők, elővételben a teljes ár 1500, a kedvezményes ár 1000 forint.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)