Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Újranyitottak a gyulai kiállítóhelyek

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.KULTÚRA • 2020. június 18. 12:05
Újranyitottak a gyulai kiállítóhelyek
Az Almásy-kastélyba Szegedről érkeztek az első látogatók

nagy attila és párja szegedről érkeztek gyulára

Fotó: Erkel Ferenc NKft. – Incze László

Újranyitották a gyulai kiállítóhelyeket csütörtökön délelőtt 10 órakor, a döntést az éjszaka közzétett kormányrendelet tette lehetővé.

Fábián Tamás, a múzeumegységeket üzemeltető Erkel Ferenc NKft. kommunikációs vezetője lapunknak elmondta: a nyitást a szerda éjszaka a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet tette lehetővé.

Közölte: a csütörtökön megnyílt kiállítóhelyek a szokott rendben várják a látogatókat. A Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont, a vár és az Erkel Ferenc Emlékház 10–18 óra között tart nyitva, a Ladics-ház 10-től 13 óráig, a Kohán Képtár 13.30-tól 18 óráig látogatható.

 

 

Fotó: Erkel Ferenc NKft. – Incze László

– A döntéssel az épp a városban tartózkodó turistáknak kívánunk kedvezni, ez indokolta a hirtelen nyitást – fejtette ki, hozzátéve, hogy a kiállítóhelyek napok óta készen álltak a látogatók fogadására.

Kérdésünkre jelezte: a létszára vonatkozó korlátozást nem tartalmaz a kormányrendelet, és a maszkviselés sem kötelező a látogatóknak. Hangsúlyozta: az érintőképernyős eszközöket rendszeresen fertőtlenítik, és valamennyi kiállítóhelyen kézfertőtlenítő szert helyeztek ki.  

 

 

Fotó: Erkel Ferenc NKft. – Incze László

Az Almásy-kastélyba az újranyitást követően Szegedről érkeztek az első vendégek, akiket Kónya István alpolgármester és Fekete-Dombi Ildikó, az Erkel Ferenc NKft. kiállítóhelyekért felelős ügyvezető igazgatója köszöntötte.

Nagy Attila és párja a helyszínen elmondta: a koronavírus-járvány miatt a korábbra tervezett kirándulásuk csúszott mostanra. A látogatók három napra érkeztek Gyulára.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)