Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulai iskolás lett az első Az István, a király iskolába megy… című tehetségkutató versenyen

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Szabó EszterINTERJÚ • 2020. június 11. 17:00
Gyulai iskolás lett az első Az István, a király iskolába megy… című tehetségkutató versenyen
Szabó Hunor Arad megyében él, de a fürdővárosban tanul

Nem mindennapi tehetségével hívta fel magára a szakma figyelmét egy gyulai iskolás. Nemrégiben az István, a király rockopera harmadik generációjának előadására kerestek tehetséges gyerekeket Kárpát-medence-szerte. A felhívást több mint száz iskolában hirdették meg, a jelentkezők száma pedig meghaladta az ezret. Ezen a versenyen lett első a 13 éves Szabó Hunor, aki Arad megyében, Vadászon él szüleivel és két testvérével, de Gyulán tanul a Nicolae Bălcescu általános iskolában. 

Szabó Hunor

Forrás: Facebook

– Milyen versenyre neveztél be nemrég?

– Az István, a király iskolába megy… című online tehetségkutató versenyre, amely a 6–16 évesek mezőnyét érintette. Először is novemberben jelentkezni kellett a versenyre, amit a Facebookon hirdettek meg, majd később két videót kértek. Az egyik dal egy megadott szám volt, a második pedig egy általunk választott, ami azonban nem került nyilvánosságra. A második forduló után, május 15-én tudtuk meg az eredményt, és a következő napon megkaptuk a szereposztást.

– Honnan jött az ötlet, hogy jelentkezel a felhívásra?

– Már kiskorom óta nagy rajongója voltam a rockoperának, szüleimmel végigizgultuk a Társulat című műsort, amelyben egyik családi barátunk, Éder Enikő nyerte el Sarolt szerepét. Példaképem István megformálója, Feke Pál, és mivel ő is az egyik zsűritag volt, ez lendületet adott arra, hogy bele merjek vágni a versenybe.

– Milyen dalokkal készültél a versenyre?

– Két fordulóból állt a megmérettetés, mindkettőbe két számot küldtünk be. Az első fordulóban a híres Nincs más út, csak az Isten útja című István-dalt énekeltem, és választott dalként Kukorica János indulóját. A második fordulóban megadott számként az Oly távol vagy tőlem és mégis közel című dalt adtam elő, a Nélküled zeneszám mellett.

– Milyen versenyzési tapasztalatod volt korábban?

– Számos castingon vettem már részt. Budapesten az Álomutazóban Tomiként, Békéscsabán pedig az Egri csillagokban Bornemissza Gergelyként szerepeltem. Az Álomutazó musical egy hatalmas szuperprodukció, amit 2017 és 2018 decemberében adtunk elő a BOK csarnokban olyan híres színészekkel, mint Hajdú Steve, Stohl András, Szabó Győző, Keresztes Ildikó, Falusi Marian, Ábel Anita, Zsédal, Radics Gigi, Varga Viktor vagy a Rippel fivérek. A 2018-as sajtótájékoztatón nagy sikernek örvendett a produkció, emellett jómagam is egy aranylemez tulajdonosa lettem. Amint már említettem, szerepeltem a Békéscsabai Jókai Színház által rendezett Egri csillagok című történelmi musicalben is, ami nagy sikert aratott a közönség körében. Egy csodálatos csapatot ismertem meg, és nagyon örülök, hogy a tagja lehettem. Együtt szerepeltem Mészáros Mihállyal, Kelemen Csabával, Beszterczey Attilával, Tege Antallal, Katkó Ferenccel, Nagy Erikával, Csomós Lajossal, Kovács-Nemes Andorral. Ezt követően sajnos a járványhelyzet miatt nem próbálhattunk, így nem is adhattuk elő Wass Albert nemsokára műsorra kerülő Tizenhárom almafa című művét. Ebben a darabban a kicsi Mózsit fogom alakítani, nagy színészek mellett, mint például Tege Antal, Beszterczey Attila.

– Mit nyertél pontosan e zenés színházi tehetségkutatón?

– Az István, a király iskolába megy… tehetségkutató főszerepét nyertem el, így Istvánt alakíthatom majd a színpadon. A versenyleírásban szereplő négynapos franciaországi jutalomkirándulás sajnos a koronavírus következtében elmarad, ehelyett egy 3-4 hetes felkészítőtábor lesz a szereplők számára, amely ideje alatt kellőképpen felkészülhetünk a Sebestyén Aba által rendezett speciális István, a királyra. Az Iskolás István-verseny követelménye a klipkészítés volt, ami nagyon elnyerte a tetszésemet, mert belevihettem gondolataimat, elképzeléseimet és kreativitásomat, ez adott ötletet, hogy készítsek minél több videóklipet otthon, amelyeket feltüntettünk a VHA Group YouTube-csatornáján, amit minden érdeklődő figyelmébe szeretettel ajánlok.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)