Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Bende Andrásnét köszöntötték 90. születésnapján

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2020. április 29. 14:30
Bende Andrásnét köszöntötték 90. születésnapján
A szorgalmas, becsületes munka a hosszú élet titka

Bende Andrásnét köszöntötte a gyulai városvezetés kilencvenedik születésnapján április 29-én. Görgényi Ernő polgármester és Kiss Szabolcs önkormányzati képviselő virággal, üdvözlő emléklappal és tortával kedveskedtek az ünnepeltnek.

Bende andrásnét köszöntötték 90. születésnapján

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Erzsike néni 1930. április 29-én született Sarkadon, hat testvér legfiatalabb tagjaként. Édesapja gyümölcstermesztéssel és rózsanemesítéssel foglalkozott, tőle örökölte a természet szeretetét. Születésétől kezdve Sarkadon élt, majd 1968-ban Gyulára költözött családjával. Fiatalabb korában szeretett kézimunkázni, kötni, hímezni és süteményt sütni. Sokszor előfordult, hogy esküvők alkalmából az egész násznépnek ő készítette el a finom édességeket.

Az ünnepelt foglalkozását tekintve okleveles csecsemő- és gyermekgondozónő. Egész életét gyermekek között töltötte, előbb a sarkadi bölcsődében, majd hosszú évekig a gyulai csecsemőotthonban dolgozott. Férjével 1949-ben kötött házasságot, majd 62 évig éltek együtt. A házasságból két gyermekük született, később pedig két unokával gazdagodott a család.

 

görgényi ernő kezében virág, kiss szabolcséban torta

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Erzsike néni egész életében szerette a virágokat gondozni, ha egészsége engedi, a mai napig tevékenykedik a kertben. Az ünnepelt azt mondja: családja gondoskodása, a természet szeretete és a szorgalmas, becsületes munka a hosszú élet titka.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)