Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulán nem lesznek szigorúbb rendeletek, de változnak a piaci működéssel kapcsolatos szabályok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2020. április 10. 12:50
Gyulán nem lesznek szigorúbb rendeletek, de változnak a piaci működéssel kapcsolatos szabályok
A 65 évnél idősebbek csak 9 és 10 óra között látogathatják a piacot

Nem vezetnek be szigorúbb szabályokat Gyula városában a húsvéti időszakra, de változnak a piac működésével kapcsolatos helyi szabályok – közölte Görgényi Ernő polgármester a hivatalos Facebook-oldalán közzétett videóban.

Görgényi Ernő a videóban elmondta: az éjszaka folyamán jelent meg a kormányrendelet, amely egyrészt felhatalmazza a polgármestereket arra, hogy a kijárási korlátozásokról szóló rendeletnél szigorúbb szabályokat hozzanak és hirdessenek ki helyben, a húsvéti időszakra, másrészt lehetőséget ad arra is, hogy a helyi piac működésével kapcsolatban helyi szabályokat alkossanak.

Az utóbbi lehetősséggel élve a városvezető rendeletet alkotott, amelynek értelmében a 65 évnél idősebb polgárok csak 9 és 10 óra között látogathatják a gyulai piacot, sem előtte, sem utána nem tartózkodhatnak annak területén, a 65 évnél fiatalabbak pedig csak 9 óra előtt és 10 óra után mehetnek vásárolni a piacra.

A polgármester kiemelte: a rendelet a holnapi napon érvénybe lép, a vasárnapi piaci napon már alkalmazni fogják.

Görgényi Ernő hozzátette: felmerült annak a lehetősége is, hogy a jelenlegieknél szigorúbb szabályokat vezessenek be a húsvéti időszakra, de miután konzultált a képviselő-testülettel – beleértve az ellenzék képviselőit is –, úgy döntöttek, hogy senki sem javasol és nem támogat a jelenleginél szigorúbb szabályokat.

– Ennek oka egyrészt, hogy a gyulai polgárok eddig is betartották a szabályokat – bár az utóbbi napban mintha kicsit lazult volna a fegyelem –, másrészt a kijárási korlátozásról szóló szabályok megfelelőek, ha ezeket mindenki betartja, akkor a járvány terjedésének lassításához hozzájárul.

A polgármester elmondta azt is, hogy egyeztetett Gyula városának rendőrkapitányával is, akit megkért, hogy határozottan lépjenek fel a kijárási korlátozások ellenőrzése során és a betartatás érdekében.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)