Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Iratkarantént vezettek be a Gyulai Törvényszéken

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2020. március 26. 09:00
Iratkarantént vezettek be a Gyulai Törvényszéken
A papíralapú küldeményeket elzárják, majd hét nap eltelte után bontják fel

Az új típusú koronavírus okozta légúti fertőzés megelőzése és a betegség terjedésének megakadályozása érdekében elrendelt rendkívüli ítélkezési szünet idejére iratkarantént rendelt el a Gyulai Törvényszék elnöke – tájékoztatott közleményében a bíróság.

Mint írták, az iratkarantén azt jelenti, hogy a papíralapú iratokat a bíróságra érkezést követően elzárják, és csak hét nap eltelte után bontják fel, ekkor továbbítják haladéktalanul az érintett bírósági iratba iktatásra.

A Gyulai Törvényszék azt kéri az ügyfelektől, hogy a Békés megyei bíróságokra megküldött papíralapú beadványok, kérelmek borítékján – jól látható módon és egyértelműen – tüntessék fel, ha az halaszthatatlan eljárást igénylő iratot tartalmaz. Ilyen lehet például a megelőző távoltartás vagy az ideiglenes intézkedés elrendelése iránti kérelem. Ebben az esetben a bírósági dolgozók megfelelő védőfelszereléssel felbontják a borítékot, és a beadványt iktatják az iratba. 

Felhívták a figyelmet arra, hogy az iratkarantén kizárólag a papíralapú beadványokat érinti, ezért célszerűbb elektronikus úton benyújtani az iratokat a bíróságra. Amennyiben az ügyfeleknek kérdése van a beadványok benyújtásával kapcsolatban, telefonon vagy e-mailben kérhetnek további tájékoztatást a bírósági kezelőirodáktól.

A közlemény hangsúlyozza, az intézkedést az indokolta, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ hivatalos tájékoztatása szerint a koronavírus fertőzött felületek és tárgyak érintését követően az arc, a száj és az orr megérintésével is terjedhet, és egyelőre nem ismert, hogy mennyi ideig maradhat fertőzőképes a vírus az egyes felületeken.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)