Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Koronavírus – A gyulai kórházban jelenleg két esetnél várnak a laboratóriumi vizsgálatok eredményére

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2020. március 11. 17:33
Koronavírus – A gyulai kórházban jelenleg két esetnél várnak a laboratóriumi vizsgálatok eredményére
A budapesti Szent László kórház infektológiai osztályára szállítják a fertőzött betegeket

A Gyulai Hírlap információi szerint ez idáig nem kezeltek olyan beteget a Békés Megyei Központi Kórház gyulai tagintézményének fertőzőosztályán, akinél igazolódott, hogy az új koronavírussal (Covid–19) fertőződött meg. 

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) által kiadott eljárásrend szerint a gyanús eseteket a kezelőorvosnak jelentenie kell az illetékes kerületi, illetve járási hivatal népegészségügyi osztályának, amely értesíti az NNK Járványügyi és Infekciókontroll Főosztályát.

Ezeket a betegeket Békés megyében a laboratóriumi vizsgálatok eredményének megérkeztéig a gyulai tagkórház fertőzőosztályán elkülönítve kezelik. Ha a mikrobiológiai vizsgálatok alapján valakiről beigazolódna, hogy fertőzött, a budapesti Szent László kórház infektológiai osztályára szállítják.

A Gyulai Hírlap értesülése szerint a megyében eddig egy megfigyelés alatt álló betegnél sem igazolódott a fertőzöttség, jelenleg két esetnél várnak a laboratóriumi vizsgálatok eredményére.

Az NNK tájékoztatása szerint akkor számít gyanúsnak egy eset, ha a betegnél 38 fokosnál magasabb láz, köhögés, nehézlégzés, illetve tüdőgyulladás jelentkezik, és a koronavírus-fertőzéssel érintett területen járt, vagy kapcsolatba került olyan személlyel, aki megerősítetten vagy valószínűsíthetően új koronavírussal fertőzött.

  

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)