Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Élj füstmentesen!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • PR • MAGAZIN • 2020. március 05. 16:00
Élj füstmentesen!
Dohányzásmentes világnap
2019-ben a dohányzásmentes világnap alkalmából dohányzásleszokási felhívást tettünk közzé. A verseny 2019. március 1-jén kezdődött, a jelentkezőknek három hónapon keresztül kellett mellőzniük káros szokásukat a győzelemhez. Munkahelyi vagy baráti párok jelentkezését vártuk, akik tudják támogatni egymást a leszokásban. A felhívásunkra tíz pár jelentkezett, akik esetében megmértük a kilélegzett levegő szén-monoxid- tartalmát az első, valamint az utolsó napon is.

képünk illusztráció

Forrás: pixabay.com

A résztvevők többnyire szép eredményeket értek el, így a végén ketten osztoztak az IQ Könyvesbolt, a PatikaPlus Gyógyszertár, dr. Szabó Erika gyógyszerész, a Gyulai Várfürdő Kft., valamint az Update Low Carb Pékség & Shop által felajánlott értékes nyereményeken.
 
A sikeres leszokás óta már eltelt 12 hónap, így felkerestük a nyerteseket, hogy érdeklődjünk, kitartottak-e a dohányzásmentes életmód mellett. Nagy örömünkre, mindketten sikeresen letettek szenvedélyükről, valamint a még 2018-ban hirdetett dohányzásleszokási versenyünk győztese is arról számolt be, hogy azóta nem gyújtott rá. 

Erdei-Kovács Zsoltot kérdeztük a motivációjáról, támogatóiról és a sikeres leszokás titkáról. Elmondta, hogy a verseny előtt napi egy-másfél doboz cigarettát szívott el, amely az egészségkárosító hatásai mellett hatalmas anyagi vonzattal is járt. „Egy doboz 1290 forintba került. Ha csak annak az árát veszem, amit nem szívtam el, akkor az majdnem 350 ezer forintot jelent” – nyilatkozta Zsolt, aki egy egészségesebb életmód kialakítása mellett még spórolni is tudott a dohányzás mellőzésével.

Megtudhattuk, hogy a barátok, a család, és a munkatársak egyaránt támogatták döntésében. Zsolt azt mondja, hogy a tőlük kapott hatalmas segítség mellett a hite adott erőt ahhoz, hogy le tudjon mondani szenvedélyéről. Az első pár nap volt számára a legnehezebb, de Jézus Krisztus átsegítette ezen az időszakon.

Beszámolt arról is, hogy mennyi pozitív változás következett be az életében. Jobban érzi az ízeket, könnyebben veszi a levegőt, és már nem füstszagú, ami nagyon meghatározó a számára. De életmódváltása nem csak a dohányzásról való leszokásra terjed ki, büszkén mesélte, hogy a sport is az élete szerves részévé vált. „Békéscsabán lakom, Gyulán dolgozom, bringával járok a munkahelyemre. Napi 40 kilométert biciklizem, heti 200-250 kilométert, ami havi szinten 800-1000, éves vetületben pedig akár 10 000 km-t is jelenthet. Bízom benne, hogy ezzel helyrebillenthetem azt a merényletet, amit a saját szervezetem ellen elkövettem” – számolt be Zsolt.  

Azt tanácsolja mindenkinek, aki ilyen döntés előtt áll, hogy imádkozzon, és bízzon Istenben, ő majd segítséget nyújt. Ezúton is szeretnénk gratulálni Zsoltnak, aki kitartott a döntése mellett, és pozitív változásokat hozott az életébe! Sok sikert és kitartást mindenkinek!

Szavazás
Miről olvasna még többet a Gyulai Hírlap online oldalon?
A kultúrát szeretem, legyen még több belőle!
 (29%)
Sport jöhet minden mennyiségben!
 (21%)
Leginkább a politika, a helyi közélet érdekel
 (24%)
Rendőrségi hírekből akarok többet
 (7%)
Legyen több interjú a lapban
 (19%)
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)