Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szállásadóknak tartott fórumot Gyulán a NAV

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2020. február 28. 09:45
Szállásadóknak tartott fórumot Gyulán a NAV
Januártól 18-ról öt százalékra csökkent a szálláshely-szolgáltatás áfamértéke

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Fórumot tartott a Gyulai Polgármesteri Hivatal és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Békés Megyei Adó- és Vámigazgatósága a szállásadókat érintő, 2020-ban bekövetkezett változásokról február 27-én a fürdővárosban. Az eseményen az adóval kapcsolatos kötelezettségekről és az adóellenőrzés újdonságairól is szó esett.

A programon elhangzott: az adóigazgatóság minél szélesebb körben szeretné tájékoztatni az adózókat, ennek első lépései már évekkel ezelőtt elindultak a fürdővárosban. 

Kovács Tamás, a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának vezetője a fórumon hangsúlyozta: a megyében a legnagyobb turisztikai forgalmat Gyula városa bonyolítja.

– Elsőként 2016-ban határoztuk el, hogy szállásadói fórumot tartunk, mert olyan visszajelzések érkeztek hozzánk, hogy sokan nem adóznak ezen a területen. Ennek köszönhetően 2016-tól 2019-ig a város idegenforgalmi adóbevétele 71 százalékkal emelkedett – emelte ki az igazgató. 

 

Kovács Tamás, a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának vezetője

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A szállásadók számára a programon az egyik legfontosabb információ az volt, hogy év elejétől változott az áfakulcs: január 1-jétől 18 helyett öt százalék áfa terheli a kereskedelmi szálláshely-szolgáltatási számlákat. 

Kovács Tamás lapunknak elmondta: évről évre többen jelennek meg a hasonló fórumokon. Kiemelte, a cél az, hogy a szolgáltatók megtalálhassák a legideálisabb adózási formát, és hogy egyszerűen be tudják tartani a szabályokat, ebben kívánnak segítséget nyújtani a hasonló eseményeken. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)