Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Válaszokat vár a Párbeszéd Magyarország a költségvetési csalással vádolt méhkeréki polgármester ügyében

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2020. február 20. 13:00
Válaszokat vár a Párbeszéd Magyarország a költségvetési csalással vádolt méhkeréki polgármester ügyében
A párt a Gyulai Járásbíróság előtt tartott sajtótájékoztatót február 20-án

A költségvetési csalással vádolt méhkeréki polgármester, Tát Margit ügyéről tartott sajtótájékoztatót Csonki Dávid, a Párbeszéd Magyarország Békés megyei elnöke, valamint Tóth Sándor, a párt dél-alföldi koordinátora a Gyulai Járásbíróság épülete előtt február 20-án.

csonki dávid és tóth sándor

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Csonki Dávid elmondta, hogy decemberben a Gyulai Törvényszék elindított egy előkészítő eljárást egy költségvetési csalási ügy miatt, amelyben Tát Margit az elsőrendű vádlott.

A csalás során 31 millió forint EU-s támogatás tűnt el, amellyel a méhkeréki önkormányzat nem tud elszámolni. Az összeg a helyi általános iskolát illette volna, amelyből egy bűnmegelőzési programot valósítottak volna meg.

A megyei elnöktől megtudtuk, hogy Tát Margit ártatlannak vallja magát, a következő tárgyalásra pedig március 17-én fog sor kerülni.

Hozzátette: az ügy kapcsán történtek érdekességek, ugyanis a hatod- és hetedrendű vádlottak 7 millió forintot fizettek be a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bűnügyi osztályának, amelyet nem értenek, hiszen ők is ártatlannak vallották magukat.

Kiemelte: a Párbeszéd Magyarország levélben fogja megkeresni Kovács József országgyűlési képviselőt, hogy adjon választ a felmerült kérdésekre, miszerint mi lehet az oka annak, hogy Békés megyében több polgármestert is költségvetési csalással vádoltak meg, illetve felszólítják a gyanúba keveredett vezetőket és a hozzájuk köthető embereket, hogy mondjanak le tisztségükről.

Tóth Sándor az elhangzottakat kiegészítette azzal, hogy nem egyedi esetről van szó a megyében, hiszen Pusztaföldvár polgármesterért 2015-ben már elítélték egy hasonló ügyben, de Sarkad városvezetője is gyanúba keveredett, valamint Kötegyán egykori vezetőjét is bíróság elé állították, még 2004-ben, az esetet pedig egészen 2017-ig vizsgálták, az ítéletről azonban a mai napig sincs tudomása senkinek.

A dél-alföldi koordinátor zárásként kérte, hogy Kovács József tájékoztassa a közvéleményt a témával kapcsolatban, valamint Kubatov Gábort, a Fidesz pártigazgatóját és alelnökét idézte, aki a választások előtt azt mondta: csak feddhetetlen előéletű, erkölcsi és etikai szempontból kikezdhetetlen embereket indíthat a párt választáson.

Szavazás
Miről olvasna még többet a Gyulai Hírlap online oldalon?
A kultúrát szeretem, legyen még több belőle!
 (29%)
Sport jöhet minden mennyiségben!
 (21%)
Leginkább a politika, a helyi közélet érdekel
 (24%)
Rendőrségi hírekből akarok többet
 (7%)
Legyen több interjú a lapban
 (19%)
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)