Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Alapjövedelmet vezetne be a Párbeszéd Magyarországért

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2020. szeptember 30. 14:30
Alapjövedelmet vezetne be a Párbeszéd Magyarországért
Szabó Tímea, a párt társelnöke Gyulán gyűjtött aláírásokat a programjához

szabó tímea

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Alapjövedelmet vezetne be a Párbeszéd Magyarországért, ezzel párhuzamosan emelnék a minimálbért is – mondta el Szabó Tímea, a párt frakcióvezetője és társelnöke szeptember 30-án tartott sajtótájékoztatóján, a gyulai autóbusz-állomáson, ahol aláírásokat gyűjtöttek.

– Egyre többen tapasztaljuk azt a Párbeszédben, hogy ott tart Magyarország, a magyar társadalom, hogy egyre több segítségre van szüksége a családoknak – kezdte Szabó Tímea.

Mint mondta, a koronavírus-járvány okozta válság is megmutatta, hogy a családok megsegítéséről nemcsak beszélni kell, de valóra is kell váltani az elmondottakat.

– Azt látjuk, hogy Orbán Viktor kormánya semmi mást nem csinál, mint papol a családok évéről, a családok kormányáról, de igazából nem látjuk azt, hogy az Orbán, Mészáros, Tiborcz, Szijjártó családon kívül a többi család is kedvezményezettje lenne a kormány politikájának.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

A PM társelnöke kifejtette: a járvány miatt 500 ezer ember vesztett el az állását, 200 ezren maradtak teljesen ellátatlanul, ezért valódi cselekvésre van szükség.

– A Párbeszéddel ezt a valódi cselekvést visszük el az ország minden pontjára az alapjövedelem-programunkkal – tette hozzá. – Az alapjövedelem a 21. század problémáira ad 21. századi megoldást. Ez az egyetlen olyan program, amely valódi segítséget nyújt több százezer családnak, amikor erre sem az állam, sem a piac nem képes.

Hangsúlyozta: a javaslat szerint minden magyar felnőtt állampolgár kapjon 100 ezer forint juttatást, a gyerekek 50 ezer forintot, a várandós édesanyák 150 ezer forintot, ezzel egyidejűleg pedig – hogy munkára ösztönözzék az embereket – a minimálbér nettó értékét 166 ezer forintban állapítanák meg.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Hozzátette: a csomag évente 3300 milliárd forintból kigazdálkodható, a közgazdászaik szerint akár azonnal is bevezethető lenne úgy, hogy a költségvetés hiánya egyetlen fillérrel sem növekedne.

– A magyar embereknek szüksége van az ilyesfajta segítségre – húzta alá Szabó Tímea. – Mi a Párbeszédben egy olyan országot szeretnénk, ahol az emberek nem szoronganak a másnap miatt, ahol minden családban van mit letenni a vacsoraasztalra, ahol megengedhetik maguknak, hogy egy évben egyszer elmenjenek a Balatonra nyaralni.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)