Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megyek utánad

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Tóth PéterKULTÚRA • 2020. február 07. 13:00
Megyek utánad
Grecsó Krisztián könyvének színpadi változatát mutatták be a kamarateremben

Grecsó Krisztián Megyek utánad című könyvének színpadi változatát mutatták be február 5-én a Gyulai Várszínház Kamaratermében. A darabot – amelyet Dékány Barnabás rendezett – a Maszk Egyesület, az Orlai Produkciós Iroda és a Füge hozta el a fürdővárosba. Az előadás sikerét mutatja, hogy a színészeknek legalább hét-nyolc alkalommal kellett visszatérniük a színpadra a dörgő taps miatt.

baki dánielmészáros béla és kurta niké

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

„Hogyan is lehetne jobban elmesélni egy ember életét, ha nem a szerelmei történetén keresztül?” – olvasható a darab alapjául szolgáló könyv ismertetőjében, ezzel pedig mindent elmondtunk a darabról, de igazából csak a felszínt kapargatjuk.

Daru (Mészáros Béla) megismerkedik Julival (Kurta Niké), akinek aztán elmeséli élete történetét, pontosabban a szerelmeinek, futó kapcsolatainak és házasságának – majd válásának – sztorijait, ezzel párhuzamosan pedig felnövésének, férfivá válásának történetét.

A fiatal Darut Baki Dániel kelti életre, itt pedig meg kell jegyezni, hogy mindhárom színész brillírozik szerepeiben, ugyanis Mészáros Béla és Kurta Niké több karaktert is a színpadra varázsol, a régi barátnőktől kezdve az apósokon át egészen a kolis szobatársakig.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A színpad berendezése egészen egyszerű: egy kanapén és néhány kiegészítő tárgyon kívül, amelyek időről időre előkerülnek, semmit sem látunk, de így is voltak olyan bravúros megoldások, amelyek csak az igazán nagyszerű kamaradarabokat jellemzik. Ilyen volt például, amikor sötétbe borult a színpad, és egy zseblámpa ugráló fénye mutatta, hogy szereplőink egy autóban ülnek éppen.

A darabban kényelmesen megfér egymás mellett a vérbeli dráma és a komor helyzeteket feloldó humor, az alaphelyzetbe pedig talán mindenki bele tudja magát képzelni, hiszen mi más lehetne az élet mozgatórugója, mint az igaz szerelem keresése?

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A felvetett kérdésekre talán igazi válaszokat nem kaptunk, de az biztos, hogy mindenki jól emlékszik a tinédzserkori csalódásokra, a fiatal felnőttek túlfűtött kapcsolataira és néhányan – sajnálatosan – a válás keserűségét is közelről ismerik, így bátran kijelenthető, hogy a darabban minden korosztály megtalálja magát.

A Megyek utánad egy remek darab, hasonlóan jó színészi játékokkal és rendezéssel, abban pedig biztos vagyok, hogy az előadás hatására sokan kezükbe fogják venni Grecsó Krisztián kötetét. Aztán pedig a többit is.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Szavazás
Milyen rendszerességgel olvassa a Gyulai Hírlap online oldalt?
Mindennap
 (46%)
Hetente többször
 (21%)
Hetente
 (15%)
Ritkán
 (9%)
Soha nem olvastam, véletlenül keveredtem erre az oldalra
 (9%)
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)