Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ételeket, ruhákat és tortát osztottak a gyulai gazdaudvarban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2019. december 21. 15:00
Ételeket, ruhákat és tortát osztottak a gyulai gazdaudvarban
Három civil szervezet összefogásának köszönhetően valósult meg a jótékonysági esemény

Több mint 20 éve szerveznek karácsonyi ételosztást a gyulai gazdaudvarban. A jótékonysági eseményt idén is megtartották - a december 21-én megrendezett programon nemcsak a szervező három civil szervezet, hanem több helyi adományozó is megjelent.

ötszáz adag étellel segítettek az ünnepvárást a gyulai gazdaudvarban

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A helyi összefogásnak köszönhetően a rászorulók ebben az évben az összesen ötszáz adag étel mellett ruhákat, szaloncukrot, játékokat és tortát kaptak, amivel egy orosházi cukrászda lepte meg Mikus Évát, az esemény egyik támogatóját.

Mikus Éva lapunknak elmondta: ahogy minden évben, idén is osztrák ismerősei ajánlották fel a ruhákat, amit nagyon jó szívvel ad tovább minden helyi lakosnak. 

– A ruhák mellett egy hatalmas tortát is kaptunk ajándékba, felállítottam egy karácsonyfát és díszeket is hoztunk, hogy az egész udvar karácsonyi hangulatú legyen. Barátok gyűltek itt most össze, mindegy hogy szegény, vagy gazdag, nagyon szívesen adjuk azt amink van. Egészen biztos vagyok benne, hogy ahogy minden évben, idén is el fog fogyni az összes ruha – mondta a támogató.

– A felajánlóknak mindig azt mondom, hogy olyat adjanak, amire nekik már nincs szükségük, de még szívesen hordanák. Ez azért lényeges, hogy aki kapja, ne érezze, hogy a mások által levetett ruhákat hordja, hanem érezze magát fontosnak ezeken a napokon is – emelte ki Mikus Éva.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Werner György, a Gyulai Gazda és Polgári Egyesület elnöke kérdésünkre bemutatta az ötletgazdákat is. 

– Ezt a programot már több mint 20 éve tartjuk meg, egy kicsit egykori képviselünk Balogh Lajos emlékére is. Idén babgulyás készült, amire azt mondják hogy nagyon jól sikerült és úgy gondolom, hogy idén is teljesen el fog fogyni. Ezzel kapcsolatban Veres András képviselőnek sokat köszönhetünk, hiszen a húst ő adta hozzá, de rajta kívül más támogatóink is voltak, akiknek szintén köszönjük a felajánlásokat – mondta el Werner György, aki kiemelte, hogy a három szervező civil szervezet a Gyulai Gazda és Polgári Egyesület, a Hagyományőrző Gazda- és Kertbarát Kör, Kert- és Tanyatulajdonosok Egyesülete volt. 

Az idei esemény forgatókönyve az elmúlt évekéhez hasonló volt: aki megéhezett, egy tál  meleg ételt kapott, a látogatókat zeneszóval köszöntötték és akinek szüksége volt ruhákra, azok közül is válogathat ott magának a jó hangulatú karácsonyváró délutánon. 

 
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)