Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Bemutatták a Lánglovagok története című könyvet

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2019. december 20. 16:00
Bemutatták a Lánglovagok története című könyvet
Szabó Roland az eladásokból származó bevétel felét jótékony célra ajánlja fel

Bemutatták Szabó Roland Lánglovagok története című könyvét december 20-án. A tűzoltóparancsokság udvarán megrendezett eseményen Zanócz István tűzoltóparancsnok köszöntötte a megjelenteket, majd a szerző mesélte el a kötet születésének történetét.

kiss andrásszabó rolandgörgényi ernő és zanócz istván

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Szabó Roland elmondta, hogy ő maga is tűzoltó szeretett volna lenni, a szakma iránti rajongása egészen gyermekkoráig vezethető vissza. Felvette a kapcsolatot Zanócz Istvánnal, aki a megyei vezetéssel engedélyeztette a könyv megírását, így elkezdődött az anyaggyűjtés.

Kiemelte: az elképzelés az volt, hogy a kötet által a kívülállók is megismerhessék a tűzoltóság történetét, felépítését, a tűzoltók munkáját és eszközállományát. A könyvet festményekkel és fotókkal illusztrálták, valamint az Ossian zenekar egy dalszövege is helyet kapott benne.

A könyvben az 1800-as évektől, az önkéntes tűzoltóság felállásától kezdve követhetjük végig a gyulai lánglovagok történetét, egészen napjainkig, valamint olvashatunk érdekességeket a tűzoltóparancsnokság épületéről és a gépjárműparkról is.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

A szerző hozzátette, hogy a megjelenés jótékony célt is szolgál, ugyanis a bevétel felét a gyulai mentőállomás és a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány kapják meg. Mint mondta, a kötetet a Restart Computer és a Városház utcán található Mobilház üzletében vásárolhatják meg az érdeklődők.

Görgényi Ernő polgármester hangsúlyozta: a város történetében fontos láncszem a tűzoltóság története. Külön kiemelte, hogy civil kezdeményezés a könyv megjelentetése, amely egy gyulai polgár elkötelezettségének hála születhetett meg.

Kiss András, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője gratulált az elkészült műhöz, valamint kiemelte, hogy minden szervezetnél, így a tűzoltóságánál is, fontos a múlt ápolása.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)