Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A legjobb angolosok versenyeztek a Dürer-iskolában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2019. december 12. 09:00
A legjobb angolosok versenyeztek a Dürer-iskolában
Hét csapat indult a megmérettetésen

Az amerika egyesült államok állt a verseny középpontjában

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Angol nyelvű vetélkedőt rendeztek december 11-én a Gyulai Dürer Albert Általános Iskolában. Az intézmény által szervezett városi idegen nyelvi vetélkedőn Gyula város általános iskoláinak csapatai vettek részt.

Mint megtudtuk, a vetélkedőt hagyományteremtő céllal indította útjára 2006-ban Nagy Emese tanárnő. Idén hét diákcsoport vállalkozott megmérettetésre. 

A megnyitón az ötödikesek angolcsoportja adott műsort, majd Nagy Emese köszöntötte a megjelenteket. A rendezvény minden évben egy-egy angol nyelvű országot céloz meg, annak történelmét, földrajzát, állatvilágát, kultúráját, ünnepi szokásait tárja fel – mondta el. 2006-ban az Amerikai Egyesült Államok állt a verseny középpontjában, idén, 14 év után ehhez a témához tértek vissza. 

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

– A nyelvtudás és az utazás élménye gazdagít mindannyiunkat, általa új utakat találhatunk, melyek végén új ajtók tárulnak elénk. Ma még csak képzeletben utaztok, de kívánom, hogy legyenek valós tapasztalataitok is az általatok szeretett nyelvvel kapcsolatosan – mondta a tanárnő.

A csapatok a versenyen teszteket kaptak, de filmekhez, dalokhoz és nevezetességekhez kapcsolódó kérdéseket is feltettek nekik. Az esemény a szakmai zsűri értékelésével zárult. 

A verseny végeredménye: 1.hely: Travellers (Magvető Református Általános Iskola). Csapattagok: Csordás Orsolya Csenge, Kiss Alexa, Ribár Nóra, Varga Viktória. Felkészítő: Csordás Katalin. 2.hely: Cherokees (N.B.Román Gimnázium és Általános Iskola) Csapattagok: Szántó Borbála, Galea Eszter, Seres Kata, Németh Anna. Felkészítő: Szántóné Borbély Angéla. 3.hely: Mayflower Team (Dürer Albert Általános Iskola) Csapattagok: Baumann Sára, Hanzó Fanni, Kiss Marcell, Patkás Zsolt. Felkészítő: Nagy Emese.
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)