Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Jó István vegyes virágméze lett 2019-ben az év kiváló méze

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2019. december 08. 09:05
Jó István vegyes virágméze lett 2019-ben az év kiváló méze
Kihirdették a Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztivál mézversenyének eredményét

Kihirdették a Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztivál mézversenyének eredményét. Az eseményre december 7-án került sor a Vigadóban, ahol hat kategóriában hirdettek győztest, majd a kategóriaelsők termékei közül került ki az év kiváló magyar méze.

a díjazottak

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Az eseményen elsőként Árgyelán János versenyigazgató köszöntötte a megjelenteket, aki elmondta, hogy a tavalyi évhez képest kevesebb méz érkezett a megmérettetésre, így idén 272 mézmintát kóstoltak meg az ítészek a zsűrizés első körében, ahonnan 47 minta jutott a második fordulóba.

Bross Péter, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke rövid köszöntőjében arra kérte a jelenlévőket, hogy vigyék hírét a gyulai és minden magyar mézversenynek, hiszen minden méhész előtt nyitva áll a lehetőség, hogy kipróbálja magát.

A köszöntők hat kategóriában hirdettek győztest, akiknek a termékei közül került ki az év kiváló magyar méze is 2019-ben. A különleges kategóriában Bercsényi János bodzás akácméze lett a legjobb, Szabó Tamás édesharmat elnevezésű méze pedig az egyéb kategóriában lett aranyérmes.

A fajtamézek kategóriájában Schneider Attila hársméze végzett az élen, a repceméz kategóriát Gál Attila méze nyerte meg, a legjobb akácméz címet Bánfi Lajos terméke érdemelte ki, a virágméz kategória legjobbja pedig Jó István vegyes virágméze lett.

A kategóriák győztesei közül választották ki a 2019-es év kiváló magyar mézét, amely díjat idén Jó István vegyes virágméze érdemelte ki.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)