Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - 24 órán keresztül vetélkedtek a város középiskolái

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • GYH • MAGAZIN • 2019. november 23. 14:00
24 órán keresztül vetélkedtek a város középiskolái
A versenyt egy erkeles és romános diákokból álló csapat nyerte meg

A Román Kulturális Központ adott otthont a 24 órás vetélkedően november 21–22-én, ahol az Erkel Ferenc gimnázium, a Nicolae Bălcescu gimnázium, a Harruckern János szakközépiskola és a Göndöcs Benedek szakközépiskola diákjai mérték össze a tudásukat.

a román kulturális központ adott otthont a 24 órás vetélkedőnek

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Szabó Enikő, a Gyulai Ifjúsági Központ szakmai vezetőjétől megtudtuk, hogy az idei vetélkedőt a Román Kulturális Központban rendezték meg. A rendezvény neve 24 órás vetélkedő maradt, de idén 20 órába sűrítették be a feladatokat.

Hozzátette: a 2019-es vetélkedő már a harmadik, ahol a város középiskoláiból vegyes csapatokat alakítottak ki, hogy diákok jobban megismerjék egymást. A vetélkedő lényege nem a rivalizálás, hanem a játék – mondta.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A feladatok elvégzésére idén is megadott idő állt rendelkezésre, a tanulóknak egy-, négy-, öt-, 10 és 20 órás kihívásokat kellett teljesíteniük, amelyek között volt riportkészítés, fotózás, tortaetetés. Egy alkalommal négy lábú állatokat kellett a pontozók elé vinniük, valamint el kellett képzelniük, hogy milyen lesz Gyula városa 2070-ben.

Baráth Aletta diákpolgármester, Kiss József, a kecskeméti főiskola egykori HÖK alelnöke, Tóth Péter, a Gyulai Hírlap újságírója és Tóth Tibor, a Gyulai Várfürdő munkatársa alkotta zsűri elsősorban a kreativitást díjazták a versenyen, ahol végül a Bikicsunáj elnevezésű, erkeles és romános diákok által alkotott csapat végzett az első helyen.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)