Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Óvodásokkal közösen ültették el a gyulavári kastély dr. Bubóról elnevezett fáját

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.MAGAZIN • 2019. november 16. 09:00
Óvodásokkal közösen ültették el a gyulavári kastély dr. Bubóról elnevezett fáját
Negyedik alkalommal csatlakoztak az Országos Rajzfilmünnephez

 

Fotó: gyulavári kastély 

Több mint száz gyereket vártak november 15-én a gyulavári kastélyba, az Országos Rajzfilmünnephez kapcsolódó kétnapos programsorozat nyitóeseményére.

Csobán Anna projektasszisztens lapunknak elmondta: hetedik alkalommal szervezték meg az idén november 15-től 17-ig tartó Országos Rajzfilmünnepet, amelyhez negyedik alkalommal csatlakozott a gyulavári kastély.

Az eseménysor nyitónapján a Mesék Mátyás királyról című sorozat epizódjaira ülhettek be a résztvevők, és a vetítés után a rajzfilm főszereplője, az uralkodó is megjelent a gyerekek között – ismertette a projektasszisztens.

 

 

Fotó: gyulavári kastély 

A kastély parkjában idén a gyulavári óvodásokkal közösen ültettek el egy facsemetét, amelyet ezúttal dr. Bubóról neveztek el. Mint megtudtuk, a névválasztás ötletét az adta, hogy az épület melletti fákon több bagoly is lakik.  

Csobán Anna kiemelte: november 16-án délelőtt tíz órától délután ötig lesznek ingyenes vetítések a kastélyban. Mint kifejtette, az óvodás- és iskoláskorosztály is találhat kedvére való rajzfilmet. Hozzátette: tapasztalataik szerint a felnőttek is szívesen nézik meg gyerekkoruk kedvenceit.

 

 

Fotó: gyulavári kastély 

Az érdeklődők többek között a Bogyó és Babóca, valamint a Magyar népmesék részeit láthatják, és a 85 éve született Nepp Józsefre emlékezve a fél évszázados Mézga családot és a Dr. Bubó epizódjait is levetítik.

A gyerekek emellett kreatív foglalkozásokon, arcfestésen és őslényekről szóló interaktív előadásokon is részt vehetnek, de babaöltöztetés és hajfonás is szerepel a programok között. A felnőtteket kézművesvásárral várják, és a vetítések alatt a kastély sörházába is beülhetnek – mondta el az intézmény munkatársa.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)