Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Salátakészítő versenyt tartottak a Magvetőben

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2019. november 06. 15:05
Salátakészítő versenyt tartottak a Magvetőben
A programot az egészséghét keretében szervezték

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Salátakészítő versenyt rendeztek november 6-án a gyulai Magvető Református Általános Iskolában, az osztályok kedvenc receptjeiket készítették el.

Ahogy a helyszínen megtudtuk, az esemény egy egész hetes programsorozat része, amely hétfőn indult az iskola épületének feldíszítésével. A héten a gyerekek „koszkommandót” tartottak, vagyis mindenki fokozottan odafigyelt saját tantermének tisztaságára. Emellett védőnői előadásokkal várták a diákokat, többek között az egészséges táplálkozásról, a párkapcsolatokról és a barátságról volt szó. Az esemény keretében vetélkedőket is tartottak, és interaktív játékokkal is készültek.

A salátakészítő versenyen több csapat tagjait is megkérdeztük. A CS. N. B. A. kifőzdéje két salátával is készült.

– Mindkettőnek a főtt rizs az alapja, de az egyikhez joghurtot, gyümölcsöt és vaníliás cukrot adunk, a másikhoz pedig zöldségeket – fejtették ki a tanulók.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Egri Zsombor és Szappanos Katalin, egy másik csapat tagjai azt mondták, hogy számukra a látvány is nagyon fontos, így egy valódi tájképet raknak majd ki aszalt és friss gyümölcsökből. 

– A szőlőszemekből készül a felhő, a mandarinból lesz egy sziget, de a körtének és az aszalt ananásznak is lesz helye ebben a salátában – mondta el Zsombor.

A helyszínen az is kiderült, hogy idén először fontos szabályokkal is számolnia kellett a versenyzőknek. Dávid Szilvia, a program szervezője elmondta: a zöldséges fogásokban szerepelnie kellett a céklának, a gyümölcsös salátákban pedig nem lehetett tejszín, viszont mézet használniuk kellett a fiatal szakácsoknak. 

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

A zsűri idén Hajduk Zoltánnal, a Gyulahús Kft. kolbászmesterével egészült ki, rajta kívül Ambrus György és Bondár László bírálták el az elkészült ételeket. Kérdésünkre elmondták, figyelni fogják, hogy minden kötelező elem szerepel-e az elkészült fogásokban, de azt is nézik majd, hogy a vágás felülete mennyire szabályos, és azt is, hogyan dekorálták a tanulók az ételeket. Természetesen a saláták íze is nagyon fontos az elbírálásnál – tették hozzá. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)