Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az újraélesztés világnapja alkalmából tartottak bemutatót a Béke sugárúti óvodában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2019. október 21. 11:00
Az újraélesztés világnapja alkalmából tartottak bemutatót a Béke sugárúti óvodában
Azok a gyerekek, akik végigjárták az állomásokat, valódi hősök lehettek

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Az újraélesztés világnapja alkalmából, a Hősképző program keretében újraélesztési bemutatót tartottak október 21-én a gyulai a Béke sugárúti óvodában. Az esemény keretében a stabil oldalfektetésről, valamint a kötözésekről és az elsősegélynyújtásról is hallhattak a gyerekek.

Szilágyi Ferencné, a tagintézmény vezetője lapunknak elmondta, az óvodában havonta egy eseményt tartanak az egészség témaköréhez kapcsolódóan. Hozzátette: ezek célja a legkisebbek egészséges életmódra való nevelése.

Kiemelte: az intézmény távolabbi célkitűzései között szerepel, hogy a Magyar Vöröskereszt bázisóvodájaként több hasonló eseményt szervezhessen, többek között egy véradást is, melyet a szülők bevonásával szeretnének lebonyolítani. 

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

– Egész évben kiemelt feladatunk az egészséges életmódra nevelés, így azt hiszem, hozzánk illő feladat a hősképzés, ahogy az is, hogy a Vöröskereszt bázisintézményévé váljunk – fejtette ki az óvoda vezetője. 

A gyerekek a rendhagyó bemutatón megismerkedhettek az újraélesztés technikáival, és megtanulhatták, mi az a stabil oldalfekvés. Emellett festett sebeik ellátását is megmutatták nekik a szakemberek. Aki mindhárom állomáson jól teljesített, valódi hősként térhetett haza a Magyar Vöröskereszt Gyulai Területi Szervezetével közösen szervezett egészségnapról.

 

 

Fotó: Béke sugárúti óvoda 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)