Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Egy pontot vesztett a Barna-csapat a szomszédvári rangadón

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2019. október 21. 10:00
Egy pontot vesztett a Barna-csapat a szomszédvári rangadón
Eurobility Group-Békéscsaba U22–Corner-Gyulasport NKft. 34-34 (16-20)

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokság ötödik fordulójában a Corner-Gyulasport NKft. együttese az Eurobility Group-Békéscsaba U22 együtteséhez utazott október 20-án. Barna Károly csapata a tabella ezüstérmesével nézett szembe. 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rontó Judit

Corner-Gyulasport: Aradi E., Dr. Bányainé Szabó R. 6, Zöldi-Tóth K. 5, Papné Lukoviczki B. 10/6, Balogh V. 6, Csapó-Kovács H. és Buzási O. 6/1. Csere: Antal X., Nagy N., Rácz K., Leszkó D., Medve M. 1 és Juhász T. Vezetőedző: Barna Károly.

A kézilabda szerelmesei színvonalas derbire számíthattak, hiszen mindkét csapatnak szüksége volt a győzelemért járó pontokra. A bajnokság rendkívül szoros, az éllovas algyői gárda után rendkívül nagy a tumultus. Az esetleges győzelemmel a gyulai gárda megelőzhette volna a ranglistán aktuális riválisát és felléphetett volna a bajnokság felléphetett volna a három nyolcpontos csapat közé.

A hazai gárda nem bízott semmit a véletlenre, a fiatal és rendkívül gyors játékra képes keretben öt NB I.-es játékos is helyet kapott. A soros bajnokit azonban mégis a vendég gárda kezdte jobban, a Pappné Lukoviczki Beáta által vezérelt fürdővárosi csapat 0-4-es szériát produkálva megállj parancsolt ellenfelének.  A folytatásban is a Barna-csapat tartotta kezében a gyeplőt, a 18. percben már 13-18-as vezetést mutatott az eredményjelző.

A gyulai kapuban Aradi Edina kergette őrületbe a hazai játékosokat, a megyeszékhelyi kapu előtt pedig rendre szépen megkomponált találatokkal növelte előnyét Barna Károly együttese. Mindkét csapat nagy lelkesedéssel vette ki részét a csatából, az eredménytől függetlenül nyílt sisakos küzdelem folyt a pályán.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rontó Judit

A nagy hajtás azonban rányomta a bélyegét a rövid kispaddal rendelkező fürdővárosi gárda végjátékára, a 40. percben már csak két gólnyi különbség mutatkozott a két csapat között.

A látványos kézilabdát felvonultató mérkőzés utolsó öt perce rendkívüli izgalmakat tartogatott a szurkolóknak, a fiatal békéscsabai játékosok könyörtelenül lecsaptak a védekezésben és támadásban elkövetett hibákra. A Az 58. percben már 33-33-as döntetlenre álltak a felek, amikor a mérkőzésen először a hazai gárda vette át a vezetést, így a Barna-csapatnak kellet rohannia az eredmény után. Az egyenlítő gól után a békéscsabai együttes támadhatott a győzelmet jelentő gólért, az elrontott lehetőségből azonban a gyulaiak indíthattak volna támadást, ám végül döntetlennel zárult a magas színvonalú derbi.

– Az egész mérkőzésen végig uraltuk a mérkőzést és az eredményt, az utolsó percig vezettünk. A mérkőzés végére azonban elfáradtunk, az utolsó öt percben el is bukhattuk volna a mérkőzést. Szerencsénk volt, hogy a hazaiak utolsó másodpercekben leadott lövése a kapufán csattant. Bosszús vagyok, mert egy pontot és csatát vesztettünk, de ez az egy pont jól jöhet még a végelszámolásnál. Az biztos, ha ez a békéscsabai csapat ilyen összeállításban áll fel, sok csapatnak megnehezíti majd a dolgát – értékelt Barna Károly.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)