Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Óvodások alkottak a magyar festészet napja alkalmából

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2019. október 18. 14:00
Óvodások alkottak a magyar festészet napja alkalmából
A zsűri elsősorban a kreativitást értékelte

A magyar festészet napja: október 18! Ebből az alkalomból a gyulai óvodások faleveleket festettek és mi pedig kiállítottuk a Kossuth Lajos téren, mindenki gyönyörűségére! Jó nézelődést kívánunk! – áll a Gyulai Városszépítő és Környezetvédő Egyesület közösségi oldalán. A csapat Kohán Képtárban tartotta meg a kreatív pályázat eredményhirdetését október 18-án.

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

A Béke sugárúti óvodával közösen szervezett eseményen az ötletgazda-szervezővel, Aradszky Anettel beszéltünk, aki lapunknak elmondta: a program idén debütált, számos jelentkezővel, nagy sikerrel. 

– Óvodásoknak, óvodás csoportoknak hirdettük meg a kihívást, amelyre az Gyula Város Egyesített Óvodájának csapata 140 levelet festett. A városvédők egy fa-installációt is készítettek, amelyet a nap tiszteletére állítottak fel, tele az elkészült alkotásokkal, így a szülők, a családok és az egész város megtekintheti az alkotásokat – emelte ki. 

Mint kiderült: a versenyen a szakmai zsűri a technikát értékelte, valamint azt, hogy a csoportok milyen kreatívan jelenítették meg az őszi levelek változatosságát mind színekben, mind formákban. A zsűri tagjai voltak Kéri László festő, valamint Balogné Pruha Anett és Boldog-Horváth Ilona képzőművészek.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

A díjátadón egy rövid értékelést adott a zsűri, majd átadásra kerültek az elismerések a versenyző csoportok számára. Az eddigi pályázatoktól eltérően a szervező azt is fontosnak tartották, hogy a felkészítő pedagógusok is értékes jutalomban részesüljenek.

– Nagyon változatos és kreatív alkotások születtek, érdemes volt megrendeznünk ezt a versenyt, hozzájárulva a város őszi hangulatához és a festészet csodáihoz – tette hozzá Aradszky Anett.

Ők lettek az idei év dobogósai az Ewoldt Elìz óvoda Pillangó csoportja, a Bajcsy-Zsilinszky úti óvoda Pillangó csoportja és a gyulavári óvoda Katica csoportja lettek.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)