Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Görgényi Ernő: kettős győzelmet arattunk

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2019. október 14. 01:37
Görgényi Ernő: kettős győzelmet arattunk
Tízből kilenc választókerületben a Fidesz jelöltje végzett az élen Gyulán

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Kettős győzelmet arattunk: politikait és erkölcsit – jelentette ki a Fidesz vasárnapi eredményváróján Görgényi Ernő, aki harmadik ciklusát kezdheti meg polgármesterként a párt színeiben.

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, 96,12 százalékos feldolgozottság alapján, a tíz gyulai választókerületből kilencben a Fidesz-KDNP képviselőjelöltjei szereztek mandátumot. Görgényi Ernő, Ökrös István, Veres András, Mittag Mónika, Kónya István, Alt Norbert, Kiss Szabolcs, Kiss Tamásné és Szabó Károly mellett a Gyulai Városbarátok Körének jelöltje, Vigné Fábián Diána jutott egyéni választókerületben mandátumhoz. Kompenzációs listáról Galbács Mihály (Mindenki Magyarországa Mozgalom), Leel-Őssy Gábor (Demokratikus Koalíció), Durkó Károly (Gyulai Városbarátok Köre) és Szalai György (Gyulai Városbarátok Köre) jutott be a képviselő-testületbe. Görgényi Ernő a szavazatok 60,38 százalékával nyerte a polgármester-választást.

Az újonnan megválasztott településvezető kiemelte: a rendszerváltozás óta most fordul elő először, hogy egy gyulai polgármester harmadjára mérettette meg magát az önkormányzati választásokon.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

„Egy példátlanul mocskos kampányon vagyunk túl, amely során egyes ellenzéki körök hazug lejárató kampányt folytattak a közösségünk, a személyem és a családom ellen. Két hónapra feldúlták a békés és kulturált gyulai közéletet, de a gyulai polgárok ma világosan elmondták erről a véleményüket” – fogalmazott. Hozzátette: a gyulai emberek az elvégzett munkát jutalmazták szavazataikkal.

Kifejtette: a Fidesz nagyarányú győzelmet aratott Gyulán, így folytathatják az elmúlt két ciklusban városépítő tevékenységét.

„Azt remélem, hogy véget ér az a kellemetlen és Gyulához méltatlan politikai hangulat, ami az elmúlt két hónapban jellemezte a várost, és újra békés lesz a közélet a településen” – húzta alá.

Görgényi Ernő beszéde végén köszönetet mondott családjának, feleségének, Alt Norbertnek, a Fidesz gyulai elnökének és helyi kampányfőnökének, képviselőtársainak, valamint a párt helyi aktivistáinak, segítőinek.  

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A városvezető lapunk kérdésére elmondta: újra Alt Norbertet és Kónya Istvánt jelöli alpolgármestereknek a gyulai képviselő-testület alakuló ülésén.

Érdeklődésünkre kifejtette: véleménye szerint Galbács Mihály volt fideszes képviselő kampánya sokat rontott a vele rokoni kapcsolatban álló Torma Béla (Fidesz-KDNP) esélyein, és kihatott a választási eredményére.

A polgármester gratulált és felajánlotta együttműködését Vigné Fábián Diánának, aki egyéni képviselőként Törökzugban és Ajtósfalván váltja Torma Bélát.

Görgényi Ernő úgy vélte, a képviselő-testületbe bejutó jelölőszervezetek többsége kulturált kampányt folytatott. Hozzátette: bízik abban, hogy együtt tudnak működni a város érdekében.

„Nem az érdekel, hogy ki ellenzéki, hanem az, hogy ki támogatja a város fejlődését. Elsősorban gyulaiak vagyunk, ez a munkánk iránytűje” – mondta.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)