Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gyulai páros is versengett a nagy poroláson

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2019. október 11. 09:30
Gyulai páros is versengett a nagy poroláson
Lovász György és Cseke Tamás ezüstérmes helyen ért célba a Skuba Cross Country mezőnyében

Ismét Gyula városa látta vendégül a hazai tereprali-bajnokság és a Közép-európai Zóna Bajnokság mezőnyét október 4–6. között. Az autók, kamionok, motorok, quadok és side by side járművek nemzetközi megmérettetésén egy gyulai páros is a kormány mögé ült.

Cseke Tamás és Lovász György

Forrás: Cseke Tamás

A mintegy ötvenfős mezőnynek csaknem 300 kilométeres távot kellett teljesítenie, a gépszörnyek hét gyorsasági futamot poroltak végig a Gyulát és a környező településeket érintő útvonalon. A versenyen olyan nagy nevek is elindultak, mint a Dakart többször is teljesítő cseh Miroslav Zapletal és a szlovák Marek Sykora vagy a tavalyi bajnokság összetett győztese, a Zdenek Porizek és Pavel Vaculik alkotta páros.

A nemzetközi viadal szervezőinek köszönhetően egy gyulai páros is versenybe szállhatott hétvégén, Lovász György és Cseke Tamás egy több éve épülő, saját tervezési elvek alapján átépített Subaru Forester terepjáróval vágott neki a küzdelmeknek. 

Lovász György, az autó pilótája elmondta, társával már nagyon várták a versengést, hiszen a fürdővárosban szerettek volna először elindulni saját fejlesztésű versenyautójukkal. 

– Nagyon élveztük a versenyt, és az autónk komolyabb problémák nélkül bírta a küzdelmet. A szombati utolsó körben technikai okok miatt lassabbak lettünk, amit sajnos már nem tudtunk korrigálni. Elégedették vagyunk azonban a CH kategória ezüstérmével, hiszen végig versenyben voltunk versenytársainkkal.

 

 

Forrás: Cseke Tamás

A gyulai páros autójának első versenye egyben Cseke Tamás első megmérettetése is volt, hiszen a gyulai versenyző először ült navigátorként a járműben. 

– Remek pályákon, kiváló versenyzőkkel mérhettük össze erőnket. Külön köszönet a rendezőknek, Merkovics Viktornak és csapatának, remek hangulatú versenyt hoztak össze. Remélhetőleg tovább vihetjük a város hírnevét nemzetközi szinten is, és egyre több külföldi versenyző látogat majd el a gyulai futamokra – értékelt Lovász György.

GYULAI HÍRLAP • 2019. október 07. 14:00
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)