Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A szakemberek szerint javul a megyei foglalkoztatási helyzet

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2019. október 04. 08:42
A szakemberek szerint javul a megyei foglalkoztatási helyzet
Gyulán tartotta elnökségi ülését a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Gyulán tartotta kihelyezett elnökségi ülését a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BMKIK) október 3-án. Az eseményen többek között a munkaerőpiac helyzetéről és a békéltető testületek átalakulásáról hallhattak előadást a résztvevők.

Pántya Imre, a Békés Megyei Kormányhivatal társadalombiztosítási és foglalkoztatási főosztályának vezetője lapunknak elmondta: megyénkre ma már nem a munkalehetőségek, hanem a munkaerő hiánya jellemző. 

– A megyei foglalkoztatási helyzet egyre jobb, és országosan is csökken a munkanélküliség, ahogy a közfoglalkoztatottak száma is. Az utóbbi években feleannyi közmunkás van, mint korábban, ezek a tendenciák jelzik a munkaerőpiac javulását is. Megyénkben munkaerőpiaci reform is zajlik hónapok óta, próbáljuk a munkáltatókat minél jobban kiszolgálni, gyorsabban közvetíteni, és minél inkább minőségi munkaerővel ellátni őket  – ismertette a szakember. 

Orosz Tivadar, a BMKIK elnöke kérdésünkre kifejtette, hogy egy-egy hasonló esemény lehetőséget nyújt tagjaiknak ismereteik bővítésére. 

– Egy-egy ilyen esemény azért is fontos, mert élő ismerteteket szerzünk arról, hogyan és adott esetben milyen problémákkal működnek az egyes vállalkozások. Komoly átalakulás zajlik Békés megyében, lassan a nyomdaipar fellegvárává válunk, így különösen aktuális helyszín a gyulai Royal nyomda – emelte ki. 

Az eseményen Orosz Tivadar az előző elnökségi ülés óta eltelt fontosabb kamarai eseményekről tájékoztatta a jelenlévőket, majd Mészárosné Szabó Anna, a BMKIK szakképzési osztályvezetője beszélt a szakképzési rendszer átalakításáról. 

Az ülésen szó esett az ágazati készségtanácsok megalakulásáról és a Fogyasztóvédelmi Békéltető Testületek átalakításának gyakorlatáról. Utóbbiról Bagdi László, a Békés Megyei Gazdasági Kamarák mellett működő Fogyasztóvédelmi Békéltető Testület elnöke beszélt. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)