Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az elmúlt években több mint 20 millió forintból újult meg a Németvárosi Óvoda

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2019. október 03. 13:30
Az elmúlt években több mint 20 millió forintból újult meg a Németvárosi Óvoda
Ünnepséggel köszönték meg az elmúlt időszak segítségét

Sajtótájékoztató keretében számoltak be az elmúlt évek felújításairól a Németvárosi Óvodában október 2-án. A rendezvényre meghívták a Ritter Imre országgyűlési képviselőt, Mittag Mónikát, a Gyulai Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökét és Gyula város polgármesterét, Görgényi Ernőt is.

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Ahogy azt Szilágyiné Solymosi Mária, az intézmény vezetője lapunknak elmondta, amikor 2016-ban a Gyulai Német Nemzetiségi önkormányzat átvette az óvoda üzemeltetését, akadt néhány fontos kérdés az üzemeltetés költségeivel kapcsolatban. 
 
– Természetes, hogy aggódtunk egy kicsit, hogy vajon mindenre lesz-e elég pénz, a rezsitől a játékokon át a fejlesztésekig, de végül Ritter Imre képviselő segítségével több évben is nyertünk támogatást – ismertette Szilágyiné Solymosi Mária
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

 
Ahogy az a tájékoztatóból kiderült, 2017-ben mintegy hárommillió forintot tudtak fordítani a gyermekétkeztetéshez szükséges  eszközök és üzemeltetési költségek fedezésére, majd a következő évben 8 millió forintból sikerült a rezsiköltséget lefaragni azzal, hogy álmennyezeteket tetettek be.
 
– Emellett festési munkálatok is megvalósultak, új bútorokat vettünk és a linóleumot is ki tudtuk cserélni az összegből. Ekkor már a fűtésrendszerünk is javításra szorult, így nagy szerencse volt, hogy a következő évben vagyis idén, 15 millió forint összeget nyertünk el, amiből a fűtést tudtuk korszerűsíteni – ismertette az intézményvezető, aki hozzátette, hogy a kazánt és a radiátorokat is kicserélték az összegből, de még apró felújításokra is maradt a keretből.
 
Ritter Imre a helyszínen német és magyar nyelven is köszöntötte a megjelenteket.
 
– Kívánom nektek, hogy ebben az egyre szebb óvodában érezzétek jól magatokat és olyan óvónénijeitek legyenek, akik minél többet beszélnek veletek németül – mondta a legkisebbeknek az óvoda meghívott vendége.
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

 
Mittag Mónika fontosnak tartotta megköszönni az elmúlt három év minden segítségét, és ahogy fogalmazott, sokszorosára emelkedtek a támogatások Ritter Imre képviselővé választása óta. 
 
Az esemény végén megtartott sajtótájékoztatón Görgényi Ernő kiemelte: Gyulán 300 éve gyümölcsöző kapcsolatban élnek együtt románok, németek és magyarok. 
 
– Nekik köszönhetően ma is nagyon gazdag a város nemzetiségi kultúrája, melynek letéteményesei köznevelési intézmények, óvodák és iskolák. A nemzetiségi és egyházi óvodák és iskolák nagyon sokat hozzátesznek a város kultúrájához – hangsúlyozta a polgármester. 
 
A program végén az intézményvezető a vendégeket körbevezette az épületben és megmutatta az elmúlt évek felújításának eredményét: bútorokat, játékokat álmennyezetet és a vadonatúj konyhai eszközöket is.
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)