Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ismét a belvárosban dübörögnek a lóerők

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2019. október 01. 13:00
Ismét a belvárosban dübörögnek a lóerők
Gyuláról rajtol a SKUBA Cross-Country mezőnye október 4–6. között

Ismét Gyula városa látja vendégül a hazai tereprali-bajnokság és a Közép-európai Zóna Bajnokság mezőnyét október 4–6. között. Az autók, kamionok, motorok, quadok és side by side járművek szervizparkját ezúttal is a Vértanúk útján állítják majd fel.

kaposi zoltán és kaposi bence várhatóan ismét rajthoz áll a gyulai viadalon

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Az eredeti tervek szerint június 7–9. között rendezték volna meg a Közép-európai Zóna Bajnokságot és a Nyílt Magyar Tereprallye Bajnokságot, ám a kedvezőtlen vízügyi helyzet miatt elhalasztották a lóerők versenyét.

Merkovics Viktor, a SKUBA Cross-Country főszervezője elmondta, júniusban a szervező bizottsággal, a verseny által érintett települések polgármestereivel és a környékbeli gazdálkodókkal egyeztetve döntöttek a verseny elhalasztása mellett.

– Már akkor bíztunk abban, hogy a viadalt nem kell törölni a versenynaptárból. Igazunk lett, hiszen a SKUBA Cross-Country Gyula elnevezésű versenyt október első hétvégéjén az eredeti helyszíneken megtartjuk.

Az indulóknak mintegy 300 kilométeres távot kell majd teljesíteniük, és az eredeti elképzeléseknek megfelelően autó, kamion, side by side és motoros kategóriában mérkőzhetnek meg egymással.

A mezőnyben cseh, lengyel és magyar versenyzők lépnek majd a gázra, autóba ül például a békéscsabai Kaposi Zoltán vagy a tavalyi porolás összetett győztese, Zdenek Porizek és Pavel Vaculik kettőse is.

A tereprali szerelmesei a gépszörnyeket testközelből is megcsodálhatják, hiszen a viadal szervizparkját idén is a Vértanúk útján állítják majd fel. Az útlezárások miatti esetleges kellemetlenségekért a szervezők a lakosság elnézését kérik.

A Közép-európai Zóna Bajnokság és a Nyílt Magyar Tereprallye Bajnokság első futama szombaton 8.35-kor rajtol el, a gépszörnyek csatájának eredményhirdetése pedig várhatóan vasárnap 16.30-kor lesz a Vértanúk útján felállított szervizpark területén.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)