Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Békés megyeiek az ország legjobb helyszínelői

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2019. szeptember 26. 16:00
Békés megyeiek az ország legjobb helyszínelői
Kilencedik alkalommal tartották meg az Országos Baleset-helyszínelő Versenyt

Kilencedik alkalommal rendezte meg szeptember 23-a és 25-e között az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottsága az Országos Baleset-helyszínelő Versenyt. A megmérettetést a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szervezte meg Hajdúszoboszlón.

Juhászné Gyurcsán Zsuzsanna r. törzszászlós és Bánszki Gábor r. főtörzsőrmester nyerte a szakmai megmérettetést

Fotó: police.hu

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányságot Juhászné Gyurcsán Zsuzsanna r. törzszászlós, az Orosházi Rendőrkapitányság baleset-helyszínelője és Bánszki Gábor r. főtörzsőrmester, a Békéscsabai Rendőrkapitányság helyszínelője képviselte.

A háromnapos rendezvényen a huszonegy résztvevő csapatnak elméleti és gyakorlati feladatokat is meg kellett oldaniuk. Az első napon az elméleté volt a főszerep, itt egyrészt szakmai felkészültségükről, másrészt KRESZ tudásukról kellett számot adniuk a versenyzőknek. A második napon gyakorlati feladatok következtek, ahova a szervezők a legkülönfélébb baleseti szituációkkal készültek. Volt például három járművet érintő baleset, helyijáratos busz és személygépkocsi balesete, hamisított rendszámmal közlekedő autós, és éjszakai nyomkutatás fényképezéssel. Ez utóbbi feladat érdekessége az volt, hogy a versenyzőknek egy speciális nyomrögzítési technikát, a fényfestést kellett alkalmazniuk.

A Békés megyei helyszínelők országos verseny gyakorlati részében a legjobb eredményt érték el a csapatok között, így megkapták a legjobb gyakorlati feladatvégrehajtásért járó különdíjat. Mivel az elméleti megmérettetésen is kiemelkedően teljesítettek, a verseny összesítésében az első helyen végeztek.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei az idei évben számos szakmai versenyen állhattak fel a dobogó legfelső fokára, Juhászné Gyurcsán Zsuzsanna r. törzszászlós és Bánszki Gábor r. főtörzsőrmester kiváló teljesítményének köszönhetően pedig a baleset-helyszínelők legjobbjainak járó vándorserleg is egy évre Békés megyébe került.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)