Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Simonyi Kávéház létesül a centenáriumra

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. • HÍREK • 2019. szeptember 26. 15:00
Simonyi Kávéház létesül a centenáriumra
A közösségi tér a Mogyoróssy-könyvtár és az önkormányzat összefogásának eredménye lesz

Simonyi Imre gyulai költő születése századik évfordulójához kapcsolódóan közösségi kávéház létesül városunkban irodalom- és művészetkedvelő fiatalok részére. Az önkormányzat által koordinált EFOP-projektet a Gyulai Művészklub szeptember 23-i előadása előtt ismertették a Mogyoróssy János Városi Könyvtár Simonyi-olvasótermében, ahol arra kérték a jelenlévő pedagógusokat, diákokat és újságírókat, népszerűsítsék a kezdeményezést.

IRODALOM- ÉS MŰVÉSZETKEDVELŐ FIATALOKNAK LÉTESÜL közösségi kávéház 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Egy aláírással már csatlakozni lehetett ahhoz a kezdeményezéshez, amelyről a Mogyoróssy-könyvtár igazgatója, Dézsi János megjegyezte: támadt egy olyan ötlete, miszerint jövőre, Simonyi Imre születése 100. évfordulóján legyenek olyan programok a városban, amelyek emlékeztetnek a költőre. 

Dézsi János beszélt arról is, hogy a centenárium alkalmával egy ifjúsági alkotókört is elindítanak tanárok bevonásával. Emellett olyan találkozókat is szervezni fognak, amelyeken irodalmi, képzőművészeti, drámai mentorálásban vehetnek majd részt az iskolások. Kiemelte: elképzeléseiket az önkormányzat Humánszolgáltatások fejlesztése a kelet-békési térségben EFOP-pályázatának keretében valósítják meg Simonyi Kávéház címmel. Dézsi János arra kérte a pedagógusokat, juttassák el ennek hírét tanítványaikhoz.

A kávéház létrehozásáról Krista-Parászka Ágnes közösségfejlesztő elmondta: céljuk az, hogy legyen Gyula városának egy olyan közösségi tere, ahol a helyi tehetséges fiatalok be tudnak mutatkozni, egymást segítve létre tudják hozni alkotásaikat, miközben az irodalom és a képzőművészet szélesebb spektrumával is megismerkednek.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)