Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Rendőr segítségével gyakorolták a gyerekek, hogyan kell a körforgalomban közlekedni

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.MAGAZIN • 2019. szeptember 19. 15:03
Rendőr segítségével gyakorolták a gyerekek, hogyan kell a körforgalomban közlekedni
Közlekedésbiztonsági programot tartottak a Béke sugárúti óvodában

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Rendőr segítségével gyakorolták a gyerekek a körforgalomban való helyes közlekedést szeptember 19-én a Béke sugárúti óvoda KRESZ-parkjában.  

Szilágyi Ferencné tagintézmény-vezető köszöntőjében rámutatott: az új belvárosi körforgalom közelében található óvodába többen kerékpárral érkeznek reggelente, számunkra különösen fontos, hogy megtanuljanak biztonságosan közlekedni a forgalmas csomópont területén.

Elmondta: a rendezvényen a nagyobbak rendőr segítségével sajátíthatták el a közlekedési szabályokat, a kisebbek pedig fejlesztőjátékokkal bővíthették ismereteiket.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Kónya István alpolgármester emlékeztetett: a Béke sugárút, az Eötvös utca és az Árpád utca között létesült körforgalom kivitelezési munkálatai augusztus végén fejeződtek be. Elmondta: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program forrásaiból megvalósuló, 129,5 millió forint összértékű beruházáshoz 107,8 millió forint pályázati támogatást nyert el a gyulai önkormányzat.

Az alpolgármester hangsúlyozta: a beruházás növeli a közlekedésbiztonságot, és csökkenti a várakozással töltött időt a forgalmas csomópont területén, ahol óvoda és iskola is található. Hozzátette: a legkisebbek számára különösen fontos, hogy megtanuljanak szabályosan közlekedni, ezt segíti elő az óvodában tartott esemény.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Kiemelte: az intézménynek a pedagógiai programjában is szerepel a biztonságos közlekedésre való nevelés, és a városban egyedülálló KRESZ-parkkal rendelkezik.

A rendezvényen az óvodások többek között láthatósági karpántot és közlekedéssel kapcsolatos rajzokat tartalmazó színezőt kaptak ajándékba.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)