Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az országos átlagot meghaladó mértékben bővült a megye egyik legnagyobb autókereskedése

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2019. szeptember 13. 10:13
Az országos átlagot meghaladó mértékben bővült a megye egyik legnagyobb autókereskedése
A Meszlényi-Autó Kft. idén ünnepli fennállásának 27. évfordulóját

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Tizenhat százalék körüli bővüléssel számol idén a Meszlényi-Autó Kft. – mondta el lapunknak Meszlényi György tulajdonos a békéscsabai cég szeptember 12-i szakmai napján.

Meszlényi György érdeklődésünkre közölte: az újautó-piac országosan és Békés megyében is mintegy tizenegy százalékkal bővült tavalyhoz képest. Kiemelte: cégüknél a növekedés mértéke, meghaladva az országos szintet, idén elérheti a 16 százalékot, teljes árbevételük pedig túllépi a tavaly elért ötmilliárd forintot.  

Hangsúlyozta: a pozitív mutatók annak is köszönhetők, hogy az ügyfelek elégedettsége mellett a piaci igényekre is odafigyelnek. Hozzátette: az új trendeknek megfelelően a cég idei szakmai napján elsősorban a hibrid és az elektromos autókról volt szó.  

Kérdésünkre elmondta: az új személy- és kishaszonjárművek eladása terén vállalkozásuk továbbra is stabilan tartja csaknem egyharmados piaci részesedését a térségben. Aláhúzta, az értékesítés terén szintén növekedést ért el a cég 2019-ben: a használt autókkal együtt az év végéig ezerötszáz gépkocsit adhatnak el, ez kétszázzal haladja meg a tavalyi számot.

 

Meszlényi György

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Meszlényi György arról is beszámolt, hogy teljes körű szervizszolgáltatásaik kapacitása ugyancsak emelkedett: havi szinten megközelíti a háromezer-ötszáz munkaórát. Jelezte: a többletigények kielégítésére hatszáz négyzetméteres csarnokot építenek a telephelyükön, a 200 milliós beruházás jövőre készülhet el.  

A tulajdonostól azt is megtudtuk, hogy a több autómárka képviseletét ellátó vállalkozásnál a dolgozók száma is nőtt, jelenleg mintegy kilencven embert foglalkoztatnak.

A szakmai rendezvényen Knezsik István, az Autós Nagykoalíció elnöke köszöntötte a megjelenteket. A szakember kifejtette: arra számít, hogy az elektromos, a hibrid és a gázhajtású autók mellett még hosszú ideig megmaradnak a dízel- és a benzinhajtású járművek.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Rámutatott: világ károsanyag-kibocsátásának 16 százalékát a közlekedés adja, az autós közlekedés ezen belül négy százalékot tesz ki. Hozzátette: ennek visszaszorítása nehéz feladat elé állítja a mérnököket.

A Meszlényi-Autó alapításának huszonhetedik évfordulója alkalmából szeptember 14-i családi napot tartanak, a rendezvényen szórakoztató programokkal és koncertekkel várják az érdeklődőket.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)