Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Közösséget építettek az Árpád utcában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. MAGAZIN • 2019. július 22. 10:30
Közösséget építettek az Árpád utcában
Utcabálon ismerkedtek egymással a lakóközösség tagjai

Utcabált szerveztek az Árpád utca lakói július 20-án. A lakóközösség közös beszélgetéssel szerette volna közelebb hozni egymáshoz az ott lakókat.

Közös estével hozták közelebb a közösséget az árpád utcában

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Az ötlet három barát, Bertalan Károly, Kurucz Máté és Gyarmathy Zsolt fejéből pattant ki, mint mondták szükség van arra, hogy egy lakóközösség tagjai ismerjék egymást.

– Egyik nap a munkahelyemen a takarítónő megszólított és kiderült, hogy szemben lakunk egymással. Sajnos, azt kell, hogy mondjam, hogy az utca egy részét nem is ismerem, nap mint nap elmegyünk egymása mellett. Máté barátommal már közel egy éve tervezgetjük ezt a rendezvényt, hogy közelebb hozzuk egymáshoz az itt lakókat – ismertette a kezdő gondolatot Bertalan Károly.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

A szervezők ezután a rendezvény megvalósításhoz láttak hozzá, az utcabálra még meghívót és kitűzőket is készítettek.

– Mindhárman elkezdtünk gondolkodni, hogy miként is valósítsuk meg az ötletünket. Amikor összeállt az elképzelés, akkor becsöngettünk minden házhoz és elmondtuk, hogy milyen kezdeményezésre gondoltunk. Volt ahol először szkeptikusan fogadták az ötletet, de a közös beszélgetésre nagyon sokan eljöttek, közel negyven ember van most jelen – mesélte Kurucz Máté.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

A forgalmi rend változása miatt az utca kevés forgalmat bonyolít a napokban, így az utca egyfajta közösségi térré alakult át, ahol a gyermekek is vidáman szórakozhattak. A felnőtteket hűsítő nedű, egy tál bográcsos és jóízű beszélgetés várta.

– Én 1981 óta lakom az utcában, amelynek lakossága alaposan kicserélődött. Az idősek helyére fiatalok költöztek, akikkel már nem tartjuk úgy a kapcsolatot. Egy közösség életében nagyon fontosak ezek az események, én például nem tudtam, hogy kitől kérjek egy fúrót, ha úgy adódik, mostantól tudni fogom – tette hozzá Gyarmathy Zsolt.

A szervezők a mostani utcabált hagyományteremtésként indították, így minden évben szeretnék összehívni a lakóközösséget egy-egy kellemes estére.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)