Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Idén sem maradt el az utcabál a Cinka Panna utcában

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. MAGAZIN • 2020. augusztus 21. 18:00
Idén sem maradt el az utcabál a Cinka Panna utcában
A lakók több mint három évtizede kovácsolódtak közösséggé

Idén is megrendezték a már régóta hagyománynak számító utcabált augusztus 15-én a Cinka Panna utcában. A több mint három évtizedes hagyományról az idei esemény egyik főszervezője, Juhász Emília mesélt lapunknak.

Mint mondta, a rendezvény gyökerei 1985-be nyúlnak vissza, amikor az utca lakói példátlan összefogással érték el, hogy a Cinka Panna utca járható legyen.

Juhász Emília eljuttatta nekünk Parászka Tivadar visszaemlékezését, amelyből kiderül, hogy a Cinka Panna utca az 1980-as években járhatatlan volt egy-egy nagyobb eső után vagy a téli időszakban, volt, hogy a mentő sem tudott bejutni az utcába.

Parászka Tivadar beszélt az egykori építési osztály vezetőjével, valamint Szigeti Zoltán tanácselnök-helyettessel is, majd összefogta az utca lakóit, akik négyezer óra munkát fektettek az új útalap elkészítésébe, amelyet végül a tanács aszfaltoztatott le.

A közös sikert 1985. szeptember 7-én ünnepelte meg a lakóközösség egy közös vacsorával az új úton, azóta pedig minden évben összejönnek a szomszédok, hogy eltöltsenek együtt egy estét. Csak egyetlen utcabál maradt el, de arról már senkinek sincs információja, hogy miért.

Juhász Emília hozzátette, hogy az utcabált minden évben más szervezi, és ha van új lakó, akkor őt is bevonják az előkészületekbe. Elmondta továbbá, hogy az utcának közös vagyontárgyai is vannak, így hagyták rájuk például a vacsorához használt asztalt is.

Kiemelte: szeretnék, ha minden újonnan odaköltöző olyan segítőkész és közvetlen lenne, mint a jelenlegi lakóközösség.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)