Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A gyulai utcabálon égiháború helyett a táncos lábú tömeg tombolt

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Fekete Cintia • KULTÚRA • 2015. július 10. 20:00
A gyulai utcabálon égiháború helyett a táncos lábú tömeg tombolt
DJ Ravasz, alias Ravasz Attila idén is változatos retro repertoárral szórakoztatta a népet
Több mint száz táncoslábú érzett rá a retro slágerek ritmusára július 8-án, a gyulai vár tövében megtartott utcabálon. Ez alkalommal Ravasz Attila, alias DJ Ravasz állt a pult mögé, hogy a ’70-es, ’80-as és ’90-es évek örökzöld partinótáival és napjaink legnépszerűbb zenéivel szórakoztassa a táncolni vágyókat.
____Eredeti-GYHRCSD_0028.JPG

utcabálon a rondellánál

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A kezdés előtt, a Rondella terasz színpadán a gyulai HAB zenekar csapott a húrok közé, melynek rock-blues koncertje kiválóan megalapozta a társaság hangulatát. Muzsikájuk emberek garmadát csalta a térre. Lassacskán színültig telt a Rondella terasz, és több tucat ember gyűlt össze a várkert gyepén is. Mindeközben, szinte észrevétlenül, egy kisebb színpad termett a vár előtt, ahonnan a koncert után Ravasz Attila az Ace of Base Beautiful Life című dalával rögtön adott egy kis ízelítőt az utcabál feeling-jéből. Ezután Nagy Anita vezetésével gyerek kangoo-bemutatónak tapsolhattunk, majd elstartolt a "bulivonat".

Bár aznapra harmadfokú viharjelzést adtak ki az ország nagy részére, városunkban ekkor még csak a szelét érezhettük a távolban tomboló égiháborúnak. Az égi csinnadratta helyett Gyulán csupán a táncoslábú tömeg tombolt, ők viszont hajnalig.

Az első nóták alatt még kevesen bátorkodtak táncra perdülni, de igen népes volt a háttérben bámészkodók tábora, melynek tagjai viszont ütemes bólogatásukkal és visszafogott ringatózásukkal tudattalanul is tartották a buli ritmusát. Néhány tömeges őrjöngést kiváltó nóta után azonban már több mint százan riszáltak a tánctéren, gyermekek és felnőttek egyaránt.

____Eredeti-GYHRCSD_0008.JPG

Ravasz Attila idén is egy változatos válogatással készült az utcabálra

A parkett ördögei számára Ravasz Attila idén is egy változatos válogatással készült. Az Álmaimban Amerika, a Santa Maria, a Táncolj még! és a többi magyar retro dal után néhány mai sláger is felcsendült. A Honeybeast „legnagyobb hősét” és Rúzsa Magdi „szerelmét” hatalmas ovációval fogadta az egyre csak gyarapodó sokaság. Egy igazán kiváló táncpartiból persze a világhírű külföldi számok sem maradhatnak el, így az este folyamán dr. Alban Sing Hallelujah és az Earth Wind and Fire September című nótáira, de még Eddy Grant és Paul Simon dalaira is rázhatták a rongylábúak.

A táncoló tömeg remekül érezte magát a lemezlovas által rittyentett utcabálon. A hajnali egy körül véget érő buli után hamarosan a viharfelhők is elérték városunkat, ám akkor már aligha rémisztett meg bárkit is egy kis nyári zuhé.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)