Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Két aranycsillagos minősítést kapott a gyulai mangalicahúsos vastagkolbász Brüsszelben

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2019. július 17. 14:00
Két aranycsillagos minősítést kapott a gyulai mangalicahúsos vastagkolbász Brüsszelben
A Gyulahús Kft. sorozatban ötödször érdemelte ki a belga szervezet elismerését

Két aranycsillagos minősítéssel tért haza Brüsszelből a Gyulahús Kft. mangalicahúsos vastagkolbásza, így a cég sorozatban ötödször érdemelte ki a Nemzetközi Íz és Minőség Intézet elismerését – erről tartott sajtótájékoztatót Görgényi Ernő polgármester és Daka Zsolt, a Gyulahús Kft. ügyvezetője július 17-én a cég székhelyének tárgyalótermében.

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett 

Görgényi Ernő elmondta: örül, hogy a brüsszeli székhelyű intézet ismét aranycsillagokkal jutalmazta a Gyulahús Kft. termékét, jelen esetben a mangalicahúsos vastagkolbászt. Mint mondta, ez azt igazolja, hogy folytatódik a gyulai húsipar újjászervezésével megkezdődött sikersorozat.

Ez a sorozat egyrészt gazdasági sikerekből áll, hiszen az újjászervezés előtt folyamatosan veszteséges volt a cég, de nem szabad elfelejteni a belföldi és külföldi szakmai sikereket sem.

– Mi, gyulaiak kihúzhatjuk magunkat, és megállapíthatjuk, hogy a húsipari szakemberek mai generációja méltó Stéberl András életművéhez – hangsúlyozta a polgármester.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett 

Daka Zsolt emlékeztetett: májusban egy hollandiai saját márkás kiállításon vett részt a Gyulahús Kft., ahol a saját standjukon mutatták be a termékeiket az érdeklődőknek. Az eseményre elvitték a mangalicahúsos kolbászt is, amelyre felfigyeltek a szervezők, és beválasztották az Új termék kategóriába.

A következő lépés a Nemzetközi Íz és Minőség Intézet elismerése volt. Az ügyvezető kiemelte, hogy 2015 óta minden évben díjazták valamely termékét a cégnek, sorrendben a gyulai kolbászt, a gyulai szalámit, a pokolszalámit, tavaly pedig a kézműves vékonykolbászt.

Megtudtuk, hogy a zsűrit Európa kiemelkedő kulináris és sommelier szervezeteinek tagjaiból választják ki, akik egy vakteszt alapján értékelik a termékek ízét, illatát és megjelenését is. A bírálati szempontok súlyozott matematikai átlaga határozza meg a minősítést, amely a mangalicahúsos vastagkolbász esetében 85,3 százalék volt, ezzel a Figyelemreméltó íz kategóriába sorolták.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)