Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szeptemberben indulhat a Dobozi úti kerékpárút felújítása

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2019. július 02. 15:37
Szeptemberben indulhat a Dobozi úti kerékpárút felújítása
Az első ütemben a legkritikusabb állapotban lévő szakaszt rekonstruálják

Alt Norbert 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Szeptemberben kezdődhet meg a Dobozi úti kerékpárút legkritikusabb állapotban lévő, 806 méteres szakaszának a felújítása, amelyre a gyulai képviselő-testület 45 millió forintot szavazott meg júniusi ülésén – közölte Alt Norbert alpolgármester keddi sajtótájékoztatóján.

Az alpolgármester emlékeztetett: a kerékpárút rehabilitációjáról négy-öt évvel ezelőtt átfogó terv készült, ám sem pályázati forrás, sem önerő nem állt rendelkezésre ennek megvalósítására.

Elmondta: idén a teljes szakasz állagfelmérése megtörtént, ez alapján a városvezetés úgy döntött, három ütemben újítják fel a kerékpárutat. Kiemelte: első lépcsőben a legkritikusabb állapotban lévő, legbalesetveszélyesebb szakaszt rekonstruálják, amely a Csíkoséri sortól az Aranyág dűlőig tart. Az ehhez szükséges összeget az idei költségvetés tartalékkeretéből biztosítja város.

Alt Norbert közölte: a tervek újradolgozása és a tervdokumentációk elkészülte után kiírják a közbeszerzési eljárást, a tényleges munkálatok pedig várhatóan szeptemberben kezdődnek el. Kérdésünkre elmondta: reményeik szerint gyorsan elkészül a 806 méteres szakasz.

Hangsúlyozta: az útszakaszt az új szabványok szerint, két méter helyett 2,3 méter szélesre építik, megfelelő alappal.

Az alpolgármester aláhúzta: bízik benne, hogy az elkövetkező egy-két évben a teljes kerékpárutat fel tudják újítani. Érdeklődésünkre jelezte: a teljes szakasz rekonstrukciója mintegy 200–250 millió forintba kerülne. Ha sikerül megfelelő pályázati lehetőséget találnia az önkormányzatnak, akár egyszerre is elkészülhet a további két szakasz – tette hozzá.

Lapunknak azt is elmondta: a munkálatok idejére Csíkoséri sortól az Aranyág dűlőig lezárják a kerékpárutat, a bicikliseknek ez idő alatt az úttesten kell közlekedniük az érintett szakasznál.  

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)