Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Súlylökő bajnoki cím Miskolcról

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2019. július 02. 13:00
Súlylökő bajnoki cím Miskolcról
Taután Dominik végzett az ifjúsági magyar bajnokság élén

Miskolc Egyetemváros atlétikai centruma adott otthont Magyarország Ifjúsági Atlétikai Bajnokságának június 29. és 30. között. A küzdelmekbe a Gyulasport NKft. atlétika szakosztályának versenyzői is bekapcsolódtak.

Taután Dominik a dobogó legmagasabb fokán

Fotó: Gyulasport NKft.

Az ország legjobb atlétái 100m, 200m, 400m, 800m, 1500m, 3000m, 110m gát, 400m gát, 2000m akadály, 10 000m gyaloglás, magasugrás, rúdugrás, távolugrás, hármasugrás, súlylökés, diszkoszvetés, kalapácsvetés, gerelyhajítás versenyszámokban mérték össze tudásukat.

A fürdővárosi klubot Annus Andor edző, Taután Dominik, Papp Máté és Herdeló Gergő képviselte, akiket Gulyás Réka, Annus Andor és Mócz Dániel edzők kísértek el. A gyulai versenyzők kiválóan megállták a helyüket a rangos versenyen, hiszen egy aranyéremmel, egy ötödik hellyel és egyéni csúcsokkal zárták a küzdelmeket. Herdeló Gergő 400 méteres síkfutásban állt rajthoz, ahol új egyéni csúccsal zárta futamát. Papp Máté az 1500 méteres síkfutás mezőnyében az 5. helyen ért a célba, 800 méteren pedig a középmezőnyben végzett.  

A gyulai csapat legfényesebb érmét Taután Dominik söpörte be, a fiatal dobóatléta 17.53 méteres eredményével utasította maga mögé a mezőnyt és szerezte meg a magyar bajnoki címet.  

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Gyulasport NKft.

Ahogy azt Annus Andor edző elmondta, csak titkon reménykedtek egy dobogós helyezés elcsípésében, ám Dominik eredménye dobásról dobásra javult, a végén pedig már senki sem tudta megállítani abban, hogy a dobogó legmagasabb fokára álljon.

– Dominik eredménye saját egyéni eredményét is túlszárnyalta, de egyben új Erkel-csúcs és városi rekord is egyben. Ahhoz képest, hogy 13.46-os eredménnyel kezdtük az évet, ez a 17.53-as csúcs hihetetlen eredmény.

Annus Andor és Taután Dominik három és fél éve kezdett el együtt dolgozni, ez a mostani bajnoki cím pedig a közös munkán felül a fiatal sportoló egyéni hozzáállásán is múlt. A fiatal dobóatléta ugyanis a technikai edzések mellett szabadidejében erőfejlesztő edzésekre jár, hogy minél több éremmel gazdagítsa eredményeit.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)