Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Csapat és páros sprintbajnokságon folytatták a tekézést

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2019. július 01. 10:00
Csapat és páros sprintbajnokságon folytatták a tekézést
Öt csapat és nyolc páros versengett a hétvégén

Csapat és páros sprintbajnokságot rendeztek a Magyarvárosi Söröző tekepályáján június 29-én. A bajnokság utáni versenyeken öt csapat és nyolc páros állt rajthoz.

közös vacsorával zárták a tekések a sprintbajnokságot

Fotó: Szalai György

Ahogy azt a szervezőktől megtudtuk, a városi bajnokság befejezése után a játékosok egy része úgy döntött, hogy korai még befejezni a tekeszezont. A folyamatosság jegyében rendezték meg a csapatok és a párosok sprintbajnokságát.

Az öt csapat részvételével zajló gurítások végén az Ismerős Arcok együttese végzett az első helyen, a „házigazda” Magyarvárosi Söröző gárdája ért az ezüstérmes helyre, az Öregfiúk pedig bronzéremmel zárták a kihívást. A bajnokság rövidített verziójában hatalmas csaták alakultak ki, a megmérettetés erejét kiválóan jellemzi, hogy a bajnok és az ezüstérmes együttes szinte minden mutatója megegyezett. Az Ismerős Arcok és a Magyarvárosi Söröző egyaránt négy győzelemmel és egy döntetlennel végzett, azonban még az átlag ütött fa is ugyanazokat a számokat mutatta. A városi bajnokság két élcsapat között végül a jobb játszmaarány döntött.

Eredmények: Magyarvárosi Söröző–Wiener Snitzel 7-3, Ismerős Arcok–Keresztúr 7-3, Öregfiúk– Wiener Snitzel 6-4, Magyarvárosi Söröző–Öregfiúk 8-2, Magyarvárosi Söröző–Ismerős Arcok 5-5, Wiener Snitzel–Keresztúr 6-4, Ismerős Arcok–Öregfiúk 9-1, Magyarvárosi Söröző–Keresztúr 6-4 Öregfiúk–Keresztúr 7-3 és Ismerős Arcok–Wiener Snitzel 7-3.

A csapatok után párosok vették birtokba a pályát, hogy a nyolc kettős nagy csatában döntse el a bajnoki címet. A jó hangulatú mérkőzéseken több meglepetés is született, a gurítások végén pedig a Bakos György-Márki Zoltán páros örülhetett a végső győzelemnek. A második helyen Makra György és Rampold Tamás végzett, a bronzérmet pedig Hajdúné Balázs Erzsébet és Varga István gurította le magának.

A verseny végén a sprint csapat és a páros verseny eredményhirdetése következett, amelynek díjait a Borsodi Sörgyár Zrt. ajánlotta fel. A baráti versengést és a szezont egy jól megérdemelt vacsorával zárták a gyulai tekések.

Ahogy azt Szalai György és Bodor István szervezők elmondták, a fürdővárosi gurítók a jövőben sem pihennek, hiszen augusztusban a Gyarmati Sándor emlékversenyen, majd a kétegyházi Pogácsa Fesztiválon lépnek újra a bábuk elé.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)