Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű lehet a helikopteralkatrész-gyár beruházása

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2019. június 27. 17:30
Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű lehet a helikopteralkatrész-gyár beruházása
Az önkormányzat a képviselő-testületi ülésen döntöttek a kérelem benyújtásáról

a döntésről görgényi ernő számolt be

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Kérelmet nyújt be az önkormányzat, hogy a helikopteralkatrész-gyár beruházása nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű legyen, ezzel gyorsítva a munkálatok előrehaladtát – számolt be a döntésről Görgényi Ernő polgármester június 27-én.

Görgényi Ernő elmondta, hogy fontos határozatot fogadott el a képviselő-testület a június 27-i ülésén az Airbus Helicopters helikopteralkatrész-gyár beruházásával kapcsolatban.

Mint mondta elfogadtak egy kérelmet, amely szerint a beruházással kapcsolatos közigazgatási hatósági ügyek nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé válnak, ezt pedig be fogják nyújtani a kormánynak, amely dönteni fog arról, hogy megadják-e a státuszt.

A státusz lényege, hogy egy beruházás kapcsán indult hatósági hivatalos eljárások kiemelt jelentőségű ügynek minősülnek, így mind a hatósági eljárás szabályaiban, mind az ügyintézési határidőben sokkal kedvezőbb rendelkezések alkalmazandóak, amelyeknek célja, hogy meggyorsítsák a beruházás megvalósítását.

– A határidők lecsökkenek, illetve a jogorvoslattal kapcsolatos szabályok kedvezőbbek: ez a kiemelt státusz azt is igyekszik megakadályozni, hogy jogorvoslati kérelmekkel elhúzzák az eljárást – fogalmazott a polgármester.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)