Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Erasmusos programon vettek részt a gyulai román gimnázium diákjai

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2019. június 08. 17:44
Erasmusos programon vettek részt a gyulai román gimnázium diákjai
Hírek a Nicolae Bălcescu gimnáziumból

 

Fotó: Nicolae Bălcescu román gimnázium

A Nicolae Bălcescu román gimnázium tizennégy diákja és két tanára vett részt nemrégiben egy Erasmus+ cserediákprogramon. Az angoltábor címe – Arts connecting people, azaz A művészetek összehozzák az embereket – visszatükrözi a tíz nap eseményeit.

A programban részt vevő négy nemzetiség diákjai mindennap interkulturális feladatokban vettek részt. A spanyolok magukkal hozták az életenergiát, ami a magyar diákokra is átragadt. Az olasz és a szlovák diákok kicsit visszahúzódók voltak, öröm volt őket felpezsdíteni.

Szükség is volt erre, mert nagyon szoros ütemtervet írtak elő, délelőtt és délután is négy interkulturális angolórájuk volt a fiataloknak. Ezeket mindig egy energizáló, főleg mozgásos feladattal kezdték, majd rengeteg kommunikációközpontú projektmunkát kellett végezniük.

A mezőberényi Piknik Park csodálatos környezetében öröm volt dolgozni. Szünetekben focizhattak, röplabdázhattak, és egy hatalmas trambulinon ugrálhattak, vagy régi sörkocsit hajtva, énekelve tehettek egy kört a közelben. Akinek még ez sem volt elég, beülhetett egy gokartba, és indulhatott a verseny!

 

 

Fotó: Nicolae Bălcescu román gimnázium

A tánc világnapján Szántóné Borbély Angéla táncoltatta és énekeltette meg az ötvennégy diákot, majd Szántó József vezetésével megtanulhatták a fejjel lefelé rajzolás titkait. A pedagógus korábban már bemutatott Trónok harca minigalériája a táborban is nagy sikert aratott.

A tanulmányi kirándulás célpontja Gyula volt, ahol a fürdővárosi diákok feladata volt végigkalauzolni a spanyol, olasz, szlovák csapatokat. Természetesen feladatot is kaptak hozzá, melyet fotókkal, videókkal kellett illusztrálni: merre jártak, mit néztek meg, és mi tetszett nekik a legjobban. A külföldi diákok tele élményekkel indultak vissza a táborba, ahol az egyik csoport egy dalt írt, a másik csoport pedig pantomimmel adta elő a városunkban szerzett élményeket.

Az utolsó napon az összeforrt négy nemzet alig tudott elválni egymástól, sírva, ölelkezve fogadták, hogy ősszel egy másik országban újra találkoznak majd. A magyar csoportvezető tanárokat megdicsérték munkájukért. Ők már megkapták a lehetőséget egy újabb uniós programban való részvételre.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)