Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Nemzetiségi ösztöndíjban részesültek

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2024. április 02. 14:30
Nemzetiségi ösztöndíjban részesültek
A gyulai román gimnázium hat tanulóját jutalmazták

Forrás: facebook.com/gorgenyierno

Nemzetiségi tanulmányi ösztöndíjban részesült a Nicolae Bălcescu román gimnázium hat 11. évfolyamos diákja kiváló tanulmányi eredményeiért és a nemzetiségi kultúra megmaradása érdekében kifejtett aktivitásáért.

Az ösztöndíjjal járó oklevelet március 22-én az iskolában adta át Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár Borszéki Virágnak, Iurasoc Eszternek, Martyin Karolinának, Nagy Grétának, Seres Kata Rozáliának és Szabó Hunornak.

„Megtiszteltetés és nagy öröm számunkra, hogy Magyarország Kormánya elismeri a nemzetiségi oktatásban részt vevő diákok munkáját és erőfeszítéseit, melyet a nemzetiségi nyelv és kultúra megőrzésért tesznek nap mint nap, nem csak az oktatási intézményben” – nyilatkozta lapunknak az esemény kapcsán Kozma György, a Magyarországi Románok Országos Önkormányzatának elnöke.

A 20 hónapon át folyósított ösztöndíjat, melyet a nemzetiségi anyanyelvű és kétnyelvű nemzetiségi program szerint működő középfokú iskolák tanulói nyerhetnek el, alapítása óta négyszázan érdemelték ki.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)