Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Épül a csokimázas Édes otthon a Vigadóban!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. • MAGAZIN • 2019. június 06. 14:00
Épül a csokimázas Édes otthon a Vigadóban!
Hatórás vetélkedőn tehetik próbára ügyességüket a gyulai iskolások

Ezúttal nem csak pontoz, hanem a játékban is részt vesz a Vigadóban megrendezett 6 órás vetélkedő zsűrije. A versenyt a Gyulai ifjúsági Központ és a városi diákönkormányzat hirdette meg a helyi iskolák tanulói részére. A megmérettetésre szinte az összes suli elküldte képviselőjét. A fiataloknak képregényt kell rajzolniuk, ügyességi feladatokat megoldaniuk, és leforgatniuk egy filmet.

Hatórás vetélkedőn tehetik próbára ügyességüket a gyulai iskolások

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Egyetlen nagyon fontos kérdést fogalmaztak meg a szervezők a hatórás verseny első perceiben. Azt kérték a részvevőktől, tartsanak rendet maguk körül. Ehhez egy lendületes dalt is kaptak. Amikor ez felcsendül, mindennek a helyére kell kerülnie.

Az egymással konkuráló csapatok mindenike egy-egy zsűritagot is kapott maga mellé. A pontozás mellett így a bírák, Bálint Etelka könyvtáros, Gyaraki Viktória prevenciós munkatárs, Ferenczi István, a Gyulai Civil Szervezetek Szövetsége alelnöke, Furák Mónika rendőr alezredes, Szabó Ágnes egyetemista és Vincze József, a Magyar Diáksport Szövetség Dél-alföldi Regionális Irodájának vezetője a játékba is bekapcsolódott, segítséget nyújtott a versenyzőknek.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A tanulóknak először egy egyórás feladatot kellett teljesíteniük. Ez arra vonatkozott, hogy dolgozzák ki csapatuk egységes jelképét, beleértve a csatakiáltást és a névjegykitűzőt. Ehhez kartont, papírt, ceruzát, filctollat, hegyezőt, radírt, ollót, papír, ragasztót és bíztató szavakat egyaránt kaptak.

Ezzel párhuzamosan, de három óra alatt minden csapat két diákjának fel kell építenie az Édes otthont, mégpedig kekszből, cukorkából, drazséból és gumicukorból. Az elkészült kompozíciót malter helyett forró csokival kell összeragasztaniuk.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A legösszetettebb a hatórás feladat. Ebben azt kérték a diákoktól, készítsenek el egy filmet, amelynek maguk a szereplői. Emellett egy négyoldalas képregényt is meg kell alkotniuk. Mindkettőben arról formálhatnak véleményt, akár humorosan is, milyen szerintük a helyes közlekedés.

Szabó Enikő főszervezőtől, a GYIK szakmai vezetőjétől megtudtuk, a vetélkedőre Gyula város minden általános iskolája benevezte képviselőit, egy kivételével, ami azt mutatja, igény van a hasonló rendezvényekre. A győztes helytállását vándorserleggel jutalmazzák.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)