Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - „Mátyás korabeli” lakóparkot alakítottak ki iskolájukban a magvetősök

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2019. június 01. 09:27
„Mátyás korabeli” lakóparkot alakítottak ki iskolájukban a magvetősök
Az új térben rendhagyó irodalom- és történelemórákat tartanak majd

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Egy valódi reneszánsz udvart alakítottak ki egyik tantermükben a gyulai Magvető reformárus általános iskolába járó diákok május végén. A helyszínen kiderült: a tanulók hónapok óta dolgoznak a nem mindennapi dekoráción. 

– A Református Tananyagfejlesztő Csoport által kiírt pályázat keretében valósítottuk meg projektünket iskolánk második emeletén – mondta el lapunknak Pesti-Gurmai Klára, az iskola pedagógusa. 

Mint megtudtuk, a projekt címe: Mátyás korabeli lakópark és trónterem, a téma pedig a Hunyadi Mátyás-emlékévhez kapcsolódik.

– Szeretnénk az egyik legnagyobb jelentőségű királyunkról még több ismeretet átadni. A kezdeményezés elsődleges célja, hogy segítsük a tanulóinkat elképzeléseik megvalósításában – fejtette ki a pedagógus.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Hozzátette: a lakóparkot a pedagógusok a szülőkkel és a diákokkal együtt hozták létre, a hétköznapi tantermet és folyosót több hónapon keresztül varázsolták át közösségi térré és trónteremmé. 

– Tanulóink magukénak érezve, örömmel vették birtokba az új a korhű teret – hangsúlyozta Pesti-Gurmai Klára, aki kiemelte: az új környezetben később rendhagyó irodalom- és történelemórákat is tartanak majd.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)