a patrióta gyulai kisvendéglő nyerte a megmérettetést
Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett
Átadták a Gyulai Virágok Fesztiválja során megrendezett Virágok a gasztronómiában verseny fődíját május 28-án, amelyet idén a Patrióta Gyulai Kisvendéglőnek ítéltek.
A helyszínen megtudtuk: 2019-ben először a közönségszavazatok mellett egy szakmai zsűri által is értékelésre kerültek a csatlakozó éttermek. Az idei év négy nevezője közül a Patrióta Gyulai Kisvendéglő lett a nyertes.
A győztest egy több százezer forint értékű marketingcsomaggal, valamint egy két főre szóló, kétéjszakás wellnesshétvégével ismerték el. A díjat Komoróczki Aliz, a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője adta át.
A díjátadón részt vett Barna Ádám séf is, aki a szakmai zsűri vezetője volt. A helyszínen egy szakmai fórumbeszélgetés keretében ismertette az értékelés során szerzett tapasztalatait.
Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett
A szakember kiemelte, hogy a manapság a virágokkal való főzés túl kell, hogy mutasson azon, hogy virágokat helyezzünk el az ételek tetején, hiszen azok sokszor fűszerként, mártásokban és öntetekben is kiválóan megállják a helyüket. Hozzátette: egy-egy ilyen kihívás nem a versenyről szól, hanem arról, hogy minden résztvevőnek tanulási, fejlődési lehetőséget biztosítson.
Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett