Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Csapatépítésben a „Lila” suli jár az élen

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • G. K. E. • MAGAZIN • 2019. május 25. 09:30
Csapatépítésben a „Lila” suli jár az élen
Családi és egészségnapon hangolt a nyárra az 5-ös iskola diákserege és szülői közössége

Kattant a bilincs Szabadosné Bécsi Katalin tagintézmény-vezető csuklóján május 24-én, a „Lila” suli családi és egészségnapján. A gyulai Implom József Általános Iskola 5. Számú Általános Iskola és Sportiskola Tagintézménye rendezvényén az igazgató asszony egy hétköznapi bűnözőt megtestesítve szállt be abba a csapatépítő mókába, amely rengeteg hasznos kikapcsolódási lehetőséget biztosított a részvevőknek, este pedig diszkóval zárult.

családi napon mulattak a „Lila” suli diákjai és szülői közössége

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

Döge Csaba művésztanár növendékei, Molnár Kamilla, Hartmann Lilla, Kozák Bálint és Döge Ákos blockflötén előadott zenei összeállítása nyitotta meg a „Lila” suli immár hagyományosnak számító családi- és egészségnapját az intézmény udvarán felállított színpadon. A több száz érdeklődőt ezt követően Szabadosné Bécsi Katalin tagintézmény-vezető köszöntötte, majd Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere fogalmazta meg ünnepi gondolatait.

A városvezető, mint mondta, egy sörfőzdeavatót hagyott ott, hogy részt vehessen a „lilások” megnyitóján. Így fogalmazott: azért döntött így, mert ebben az iskolában mindig lehet tanulni valamit, a szigorú értelemben vett tantervbe foglalt tananyagon felül is. Tanulni lehet például szellemet és összetartást.

 

a megjelenteket görgényi ernő és szabadosné bécsi katalin köszöntötték

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

– Ez a rendezvény a csapatépítésről szól, amely az iskola egyik erőssége. A „Lila” suli ebben mintaadó Gyula városában – fogalmazott Görgényi Ernő. A tisztségviselő beszélt arról is, hogy ebben az intézményben szerveztek elsőként csapatépítő jellegű családi napot Gyulán, és megemlítette, hogy innen kerülnek ki a legkiválóbb kézilabdázók.

A délutáni fellépések sorát a Törökzugi óvoda Nyuszi-csoportjának műsora nyitotta meg Tóthné Bodó Mária konferanszié és András Anna óvópedagógus közreműködésével. A nebulók az Amikor életemben először megszülettem című évzáró darabjukból mutattak be egy részletet. A 2. B-sek Kardos György koreográfiáját, egy sárközi ugróst jártak el, a 3. A és a 3. B osztályos tanulók pedig Ritókné Jámbor Aranka, Nagy Katalin, Kiss Andrásné és Biri Tünde táncát Karamell Esőtánc dalára. A műsort 6. B tizenkét leányzójának lendületes produkciója zárta.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

Az iskolaigazgató csuklójára ezt követően került fel a bilincs, köszönhetően annak, hogy hajlandónak mutatkozott megtestesíteni a hétköznapi, fülön csípett bűnözőt. Nem kellett azonban sokáig raboskodnia, mert az iskola közössége közfelkiáltással kiszabadította a büntetés-végrehajtók markából. A rajzverseny-pályázat részvevőit így már teljes szabadságban díjazhatták.

A délután folyamán a gyerkőcök a rendőrök és a tűzoltók munkájával is megismerkedhettek, letesztelhették a rabszállító autó kényelmét, gyúrhattak kolbászt, íjászkodhattak, megtekinthették a Samuray Kyokushin Karate Sport Egyesület bemutatóját, majd kedvükre és versenyszerűen is sportolhattak. Mindehhez energiát is szerezhettek, hisz az ebédlőben tornyokban álltak a sütik, a zsibongóban „folyt” a méz és a tej, az udvaron a cseresznye mosolygott pirosan és csábítón az arra járókra. De hogy senki ne essen túlzásokba, egészségügyi tanácsadás is zajlott. Ugyanitt ásványkiállítás- és vásár, játszóház, ugrálóvár, arcfestés, zsákbamacska és zenesarok is volt, utóbbi Bakné Kocsis Beátának és Döge Csabának köszönhetően. A nagy napot szabadtéri diszkó zárta.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Gurzó K. Enikő

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)