Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kihirdették az idei EDÜ legjobb fotósát, képzőművészét és irodalmi alkotóját

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2019. május 24. 16:50
Kihirdették az idei EDÜ legjobb fotósát, képzőművészét és irodalmi alkotóját
Megkezdődött a 28. Erkel Diákünnepek

Díjátadó a gyulai művelődési központban 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Megkezdődött pénteken a 28. Erkel Diákünnepek, amelyre mintegy 800 diák igazolta vissza részvételét az egész országból. Az eseményen több kategóriákban hirdettek versenyt, és koncertekkel is várják a fiatalokat. 
 
Az idei fesztiválon 15 kategóriában mérhették össze a diákok a tudásukat. Az önálló irodalmi alkotás, a fotó és a képző- és iparművészet legjobbjainak díjátadóját a nyitónapon tartották meg.  
 
Az önálló irodalmi alkotás kategóriában publikálatlan, magyar nyelvű szépirodalmi szöveggel – verssel, novellával vagy prózával – lehetett pályázni, az alkotások terjedelme nem haladhatta meg a 20 ezer karaktert. A kategória győztese idén Magyar Boglárka lett.
 
 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Ivett

Fotó kategóriában egy pályázó maximum öt fényképpel nevezhetett be, a fotók fekete-fehérek és akár színesek is lehettek. A  szakmai zsűri az első díjat Bogár Johannának ítélte oda.
 
A képző- és iparművészet kategóriában a mű technikája tetszőleges volt. Az ítészek véleménye szerint a kategória legjobbja idén Bagdi Csenge lett.
 
A versenyt ismert képzőművészek zsűrizték: a gyulai Volent Kati, Kiss Adél és Szerényi Károly választották ki a legjobbakat. 
 
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)