Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Játékosan tanultak a magvetős diákok Mátyás király koráról

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.MAGAZIN • 2019. május 18. 16:45
Játékosan tanultak a magvetős diákok Mátyás király koráról
Témahetet szervezett a gyulai református iskola

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Első alkalommal rendezett Mátyás király korához kapcsolódó témahetet május 15. és 17. között a Magvető református általános iskola.

Vizlendvay-Veres Krisztina, az eseményt szervező tanár lapunknak felidézte: tavaly Hunyadi 560 címmel szervezett megyei történelemversenyt az intézmény Hunyadi Mátyás királlyá választásának 560. évfordulója alkalmából.

Ezen a házigazda iskola nem vett részt, ezért úgy döntöttek, utólag a magvetős diákokkal is megemlékeznek az emlékévről – tette hozzá.

A pedagógustól megtudtuk, a témahétbe valamennyi felsős diákot bevonták. Elmondta, a tanulók a szervezésbe is bekapcsolódtak: a foglalkozások témáit a javaslataik alapján állították össze. A diákok többek között a korabeli ételekről és Mátyás könyvtáráról tudhattak meg többet.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő

Mint ismertette, az esemény első napján a gyerekek ellátogattak a gyulai várba, ahol múzeumpedagógiai foglalkozáson és tárlatvezetésen vettek részt. A nap további részében kincskereső és memóriajátékot, Mátyás királyhoz kapcsolódó activityt és színjátszó foglalkozást szerveztek az iskolában.

A témahét második és harmadik napján kézművesműhelyek, különleges „Monopoly” társasjáték és interaktív előadások várták a gyerekeket, akik maguk is tarthattak tanórát az esemény témájához kapcsolódóan.

Vizlendvay-Veres Krisztina arról is beszámolt, hogy májusban egy másik programot is szervez az intézmény Hunyadi Mátyás korához kapcsolódva: az iskola tetőterét Mátyás udvarává alakítják át.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)