Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Zene, street food és kézműves sörök várják a Kézműves Sörfesztivál látogatóit

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2019. május 16. 11:30
Zene, street food és kézműves sörök várják a Kézműves Sörfesztivál látogatóit
A Central Europe Beer Awards 2019 Nemzetközi Sörversenyre 215 minta érkezett

Idén június 7–10. között rendezik meg a Kézműves Sörfesztivált Gyulán. Az esemény sajtótájékoztatóján kiderült: a szervezők célja idén is az, hogy Gyula turisztikai hírnevéhez méltó módon rendezzék meg az eseményt, amelyen színvonalas programokkal, valamint hazai és határon túli kézműves sörökkel várják az érdeklődőket.

bora imrekulcsár lászló és görgényi ernő

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

A négy nap alatt Gyulán a kézműves sörremekek és a street food lesznek a figyelem középpontjában. A szervezők ígérete szerint a  fesztiválon mintegy 25 kisüzemi főzde több száz fajta kézműves sörét lehet majd megkóstolni. Idén nemcsak csapolt sörökkel találkozhatunk, hanem a nagyobb kínálat érdekében üveges söreiket is bemutatják a megjelenő főzdék. Többen közülük kimondottan a fesztiválra díszdobozos csomagolással is készülnek azok számára, akik ajándékba vásárolnánk a termékeket. 

Több gyártó sörkóstolóval is készül az eseményre, amelyen a sörfőző mesterek betekintést engednek az általuk készített italok világába. A szervezők ígérete szerint a street food is nagyobb szerepet kap majd a fesztiválon, ahol a kecskeméti Vágódeszka étterem vagy az újkígyósi Yes Chef Burger kézműves ételeit is megkóstolhatják a látogatók.

A fesztivál kísérőrendezvényeként rendezik meg az Central Europe Beer Awards 2019 Nemzetközi Sörversenyt kisüzemi kézműves sörfőzdék és házi sörfőzők részére azzal a céllal, hogy népszerűsítsék a sörfogyasztást határokon innen és túl. 

Mint kiderült, a megmérettetésre összesen 215 mintával neveztek, a hazaiak mellett többek között Lengyelországból, Szlovéniából, Szlovákiából, Szerbiából és Belgiumból. A tételeket nemzetközi zsűri bírálja el.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

A programon Kulcsár László, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés megyei elnöke az esemény jelentőségét méltatta, és kiemelte, hogy ahhoz kiváló helyszínt nyújt Gyula városa, amely az egyik legnépszerűbb idegenforgalmi célpont.
 
– A rendezvény elősegíti, hogy a magyar gasztronómia és élelmiszeripar kellő publicitást kapjon – emelte ki.
 
Bora Imre fesztiváligazgató elmondta: a Gyulai Pálinkafesztivál kapcsán olyan együttműködés alakult ki a város vezetésével, amelyre büszkék lehetnek a szervezők. Ezért döntöttek úgy, hogy a Kézműves Sörfesztivált a fürdővárosban szervezik meg, amelyhez kapcsolódóan ötéves szerződést írtak alá a városvezetéssel. 
 
Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere hozzátette, hogy a cégcsoporttal kapcsolatos jó tapasztalatok miatt szívesen bólintottak tavaly a sörfesztivál ötletére. Már az első esemény is sikeres volt, amely növelte a városban eltöltött vendégéjszakák számát. 
 
A fesztivált első napján, pénteken – a hivatalos megnyitó után – a Halott Pénz zenél, másnap Sztojka Tibi, a Lord és a Republic várja a sörfesztivál vendégeit. Vasárnap délben sörbemutatóra és sörkóstolóra hívják a látogatókat, 13 órakor Jolly és Suzy lép fel, majd este a Vad Fruttik és Ákos koncertjét hallgathatják meg a résztvevők. Hétfőn a zenés előadások sora és a sörkóstoló is folytatódik, majd Ganxsta Zolee és a Kartel, valamint a Bikini koncertje zárja a fesztivált.
 
Hétfőn a szervezők családi nappal készülnek, amelynek keretében 14 óráig ingyenes lesz a belépés a fesztiválra. Ezen a napon kézművesjátszóház és bábelőadás is várja a legkisebbeket. 
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)