Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A gyulai szállásadóknak tartott tájékoztatót a NAV

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2019. május 16. 09:15
A gyulai szállásadóknak tartott tájékoztatót a NAV
A résztvevők az ellenőrzésekről, az adózás formájáról és az áfáról tudhattak meg többet

Adószakmai napot tartottak a polgármesteri hivatal dísztermében a fürdőváros szállásadóinak május 15-én. A fórum előtt Görgényi Ernő polgármester és Kovács Tamás, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóságának igazgatója köszöntötték a megjelenteket.

görgényi ernő

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Görgényi Ernő azzal kezdte, hogy a szállásadói szektorból jelentős, 177 millió forintnyi idegenforgalmi adóbevétel érkezett, ezt pedig az önkormányzat visszaforgatja a turizmus fejlesztésébe, ezért közös érdeke a városnak és a turisztikai szolgáltatóknak, hogy minél több legyen az adóbevétel.

A polgármester kiemelte, hogy nem csupán megkövetelik az adó befizetését, hanem igyekeznek szakmai segítséget is nyújtani az adóügyekben való eligazodáshoz, ebben pedig nagyon jó partner a NAV Békés Megyei Igazgatósága és Kovács Tamás igazgató. Hozzátette, a szakmai napot már második alkalommal szervezik meg a szállásadók számára.

Kovács Tamás hangsúlyozta: a kollégáival együtt hisz a köz szolgálatában, ennek szellemében pedig kötelességük minden segítséget megadni az adózók irányába, hiszen csak így várhatják el, hogy teljesítsék a kötelezettségeket.

 

kovács tamás

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Mint mondta, az idei évtől kezdve az elektronikus személyi jövedelemadó bevallásnál az egyéni vállalkozók terveit is elkészíti az adóhivatal, vannak azonban, akiknek ez csak ajánlat és ki kell egészíteniük azt. Hozzátette, a délután során segítséget szeretnének nyújtani abban is, hogy a szállásadók hogyan tegyenek eleget az adófizetési kötelezettségüknek.

A köszöntők után Farkas Éva osztályvezető az adóhatósági ellenőrzésről tartott előadást, Anasztász Adél kiemelt adóellenőr az adózási forma megválasztásáról tájékoztatta a résztvevőket, Ráfi Péter osztályvezető pedig arról értekezett, hogy mire érdemes odafigyelni az áfa fizetésénél, illetve, hogy a számlák és nyugták kibocsátásánál melyek az alapvető kötelezettségek.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)